Названі п’ять помилок водіїв, які можуть коштувати життя

Помилки, які допускають за кермом новачки і досвідчені водії, відрізняються. Разом з досвідом водіння до водіїв приходить самовпевненість, яка часто ні до чого доброго не приводить.

Можна виділити кілька серйозних помилок, які здійснюють практично всі водії, тому фахівці рекомендують переглянути свої правила поведінки за кермом, щоб уникнути серйозних наслідків, інформує Твоя МАШИНА.

1. Водії, що рухаються по дорозі, не пропускають машини, які виїжджають з смуги розгону. За правилами дорожнього руху, коли водій виявляється на смузі розгону, він стає повноправним учасником руху, і насправді при обопільному перестроюванні перевагу мають автомобілі, які слідують з смуги розгону. Вступає в силу правило «Пропусти перешкоду справа».

2. Більшість водіїв відволікаються від керування транспортним засобом через телефон або інший гаджет. Одні водії примудряються листуватися, інші – вивчають соціальні мережі, а треті шукають музику. В кінцевому підсумку вся увага перемикається на телефон, а це може спровокувати ДТП.

3. Помилка водіїв зі стажем стосується дистанції, яку потрібно тримати щодо машини, що йде попереду. Дуже часто зустрічаються ситуації, коли перша машина йде на обгін, і разом з нею пускається в обгін і машина, що рухається позаду. Навіть якщо на горизонті не буде видно зустрічних транспортних засобів, то водій другої машини може не встигнути зреагувати, наприклад, на яму на дорозі або іншу перешкоду.

4. Не треба покладатися на розмітку. Якщо вона переривчаста, то, на думку деяких водіїв, можна починати обгони, причому навіть в закритих поворотах або при русі на підйомах. Переривчаста розмітка – це зовсім не запрошення до обгону. Є правила, які забороняють обгони навіть при наявності переривчастих білих ліній.

5. Неправильне гальмування в повороті. Вся справа в тому, що сильне гальмування в повороті призводить до зносу елементів підвіски і провокує не потрібне навантаження на кульові опори. Крім того, через бічні перевантаженя зростає шанс потрапити в занос. Знизити швидкість потрібно до повороту і увійти в нього на рівному газу.

Читайте також: Визначено категорії автомобілів, на яких потрібно прогрівати двигун

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти