Дешевше “євробляхи”: скільки коштують найдоступніші українські авто

Найбюджетнішим автомобілем українського виробництва є ЗАЗ “Таврія”. Її виробництво закінчилося в 2007 році, але на вторинному ринку все ще можна придбати автомобіль.

Портал OBOZREVATEL вивчивши ринок, вартість, пробіги і стан ЗАЗ-1102 в секторі старих автомобілів, опублікував список. Ціни переважно низькі, але є винятки, інформує Твоя МАШИНА.

Але, треба враховувати, що дуже дорогий екземпляр Таврії знайти не вдасться. Максимум $ 3800 (108 000 грн) і це тюнінгована модель.

Власник попрацював над своїм автомобілем і привніс багато змін.Посилив кузов, встановив нову аудіосистему з 6 динаміками і сабвуфером, допрацював салон з точки зору шумоізоляції, встановив електросклопідйомники. Під капотом встановлений 1,5-літровий двигун ВАЗ, а зовні увагу привертає новий обвіс і 14-дюймові легкосплавні диски. Авто 1993 року випуску з пробігом 86 000 км.

Читайте також: Названо кращі вживані автомобілі з великим пробігом

А от найдешевший автомобіль можна придбати за $ 300 (8 500 грн). Але ці авто годяться тільки на запчастини і звичайно вже не на ходу. А от за $ 350 можна звернути увагу на начебто робочий автомобіль, але продавець цю інформацію не конкретизує. У всякому разі, позначки «не на ходу” немає. З іншого боку, в оголошенні лише кілька неінформативних фото, які хіба що чітко демонструють пошкодження передньої частини. Пробіг – 11 000 км.

За $ 352 (10 000 грн) – пропонується цілком “жива” ЗАЗ “Таврія” 1997 року випуску з пробігом всього 24 000 км. Проте, для свого віку і стану хетчбек проїхав занадто мало. Продавець зазначає, що авто потребує косметичного ремонту і заміни акумулятора. До слова, він обійдеться ще майже в $ 100, якщо розглядати новий і хороший.

За $ 400 (11 300 грн) пропонується авто 1992 року випуску з пробігом 80 000 км. Звучить і виглядає правдоподібно. Продавець вказує на новий акумулятор. Мабуть, в жертву прийшли двері водія – вони відрізняються за кольором. Можливо, автомобіль потрапляв в ДТП, хоча зазначається, що він не битий. У такому випадку двері могли пошкодитися корозією, тому були замінені на нові.

За $ 500 доларів (14 200 грн) пропонують авто 1991 року (майже 30 років!) з пробігом 500 000 км. Судячи з фото, вона проїхала цю відстань в пеклі. Фарба з кузова просто обсипається, та й необхідно вкластися в ремонт. За цю ціну на вторинному ринку дуже багато пропозицій в різному стані.

Читайте також: Назвали найнадійніші автомобілі останніх років в різних категоріях

Дійсно хороший екземпляр можна знайти за $ 1000 (28 400 грн), авто 1994 року з пробігом 186 000 км. Але хетчбек виглядає доглянутим. Власник повідомляє про хороший технічний стан і великій кількості компонентів, які недавно були встановлені або замінені.

Салон також виглядає доглянутим. Взагалі “Таврія” – досить надійний і невибагливий автомобіль, який не вимагає великих вкладень. Важливо тільки акуратно поводитися з машиною і вчасно “лікувати” недуги. Тоді транспортний засіб прослужить довго і без нарікань. Схоже, це якраз такий випадок.

Якщо бюджет на покупку вживаної бюджетної моделі не обмежений (в розумних рамках), за $ 2000 (56 800 грн) можна придбати гарний екземпляр 2004 року випуску з пробігом 197 000 км. Власник зазначає, що в машині багато зробив сам. Взагалі у випадку з ЗАЗ “Таврія” варто готуватися до того, що доведеться працювати руками самостійно. У конкретному випадку – це сигналізація, електросклопідйомники, світлодіодні ліхтарі і ксенонові фари. Є ГБО. З іншого боку, українські автомобілісти за 2000 доларів вже поглядають у бік вживаних авто з Європи. Питання розмитнення опускають за дужки.

Читайте також: Названо найбільш проблемні авто з пробігом, які часто ламаються

Джерело obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти