Дбайливе ставлення може нашкодити автомобілю

Як відзначають експерти порталу «АвтоВзгляд», занадто дбайливе ставлення до машини може навпаки скоротити термін її служби, в першу чергу, це торкнеться двигуна, трансмісії і навіть шин.

Так, на думку експертів, часта їзда на малих обертах, коли водій намагається максимально захистити свій транспортний засіб від перевантажень, може привести до появи нагару в силовому агрегаті. Щоб запобігти такій ситуації, необхідно час від часу давати мотору попрацювати на максимально високих оборотах. Це дозволить очистити поршні, свічки і камери згоряння від сажі, що з’явилася.

Також під час роботи двигуна в пікових режимах підвищується тиск масла, а це покращує змащення всіх комплектуючих і дозволяє вимити забруднення. Крім того, при такому процесі проходить прочищення випускна система: вона позбавляється від конденсату, який може викликати корозію.

Експерти пишуть, що і автоматичні коробки передач розроблялися з тим урахуванням, щоб функціонувати в усіх швидкісних режимах. Особливо небезпечно постійно їздити в повільному режимі для роботизованих трансмісій, зокрема для «робота» DSG. У таких ситуаціях роботизованій коробці доводиться часто «жонглювати» передачами, що призводить до передчасної поломки мехатроніка.

Якщо ж власник автомобіля дуже дбайливо ставиться до свого ТЗ і рідко куди виїжджає, то це може відзначитися навіть на шинах. Від довгих простоїв вони можуть втрачати свою еластичність, після чого з’являється биття на кермі під час руху.

Читайте також: Названо автомобілі, які найменше втрачають в ціні за 3 роки

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти