Назвали 5 звичок водіїв, які вбивають двигун

Спеціально ніхто такого, звичайно, не робить. Але у деяких виходить ненавмисно.

При поломці двигуна в більшості випадків винен саме автовласник. А ви помічали за собою ось такі звички?

1. Економити на запчастинах і матеріалах

Наприклад, залити охолоджуючу рідину дешевше. Але дешева рідина в більшості випадків рівнозначна неякісній. Така рідина призводить до перегріву двигуна, так як закипає раніше терміну. Інший приклад: не звертати увагу на низький рівень антифризу або надірваний ремінь приводу помпи в ланцюгових моторах.

2. Ніколи не прогрівати мотор

Багато хто вважає, що сучасним двигунам все дарма. Але це не так. Загустівше масло в будь-якому автомобілі погіршує процес мастила вузлів тертя. І не важливо – старий автомобіль або новий. Прогрівати потрібно. Особливо на морозі.

3. Не міняти масло

… і взагалі не стежити за його рівнем. Не можна сподіватися на вбудований датчик тиску масла, який в разі чого запалить індикатор на приладовій панелі. До цього моменту двигун вже встигне випробувати масляне голодування. А міняти його потрібно регулярно, згідно із зазначеним в сервісній книжці інтервалу. А якщо пробіги невеликі, то раз на рік.

4. Не об’їжджати глибокі калюжі

Якщо вода якимось чином проникне в циліндр на такті стиснення, вважайте, мотору кінець.

5. Помити двигун – брудний ж

Можна заощадити і, озброївшись «Керхер», помити підкапотний простір самостійно, але … велика ймовірність, що мотор після такої процедури не заведеться. Не дарма деякі автомийки відмовляються мити двигун. Процедура ця не така проста, як здається. Спочатку потрібно захистити від води всі вразливі місця під капотом: від’єднати клему акумулятора, закрити генератор, корпус повітряного фільтра і т.д. А після процедури гарненько висушити і продути всі клеми і контакти. Словом, довіряти мийку двигуна слід професіоналам, які готові взяти відповідальність за результат.

Читайте також: Чому не можна відразу заводити двигун після включення запалення?

Джерело zr.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти