Названо смертоносні “аксесуари” в авто: їх використання може коштувати життя

Автомобільні аксесуари дозволяють перетворити стандартну машину, яка зійшла з конвеєра, в унікальний екземпляр, який відповідає вимогам свого власника.

Однак аксесуари, на відміну від самих автомобілів, не проходять такий строгий контроль якості та можуть представляти загрозу для безпечного руху.

Використання ліфт-комплекту зміщує центр ваги машини і, згідно із законами фізики, робить її менш стійкою.

Фахівці стверджують, що чим вище кузов автомобіля піднятий за допомогою пружин і підставок для стійки, тим більше ризик перекидання автомобіля при русі.

Крім того, при потенційному лобовому зіткненні ніс автомобіля з піднятим кузовом може пробити лобове скло іншого автомобіля, що призведе до більш серйозних наслідків удару для обох водіїв.

Друге – кольорові протитуманні фари. Було виявлено, що протитуманні фари не білого кольору відволікають зустрічних водіїв, підвищуючи ризик зіткнення.

Екрани телевізорів в автомобілі призначені виключно для розваги пасажирів. Вбудований в приладову панель автомобіля телевізор потрапляє в поле зору водія.

Причиною багатьох ДТП зі смертельними наслідками часто стає втрата водієм контролю над поточної дорожньою обстановкою буквально на частку секунди, через що в цілях безпеки від цього аксесуара краще утриматися.

Навігатори створені для зручності навігації по невідомій території і безпеки в порівнянні з використанням карт. Однак статистика показує, що відсоток водіїв, які відволікаються під час водіння, вище серед користувачів GPS, ніж серед користувачів карт.

Статистика стверджує, що пити за кермом небезпечно. Це стосується не тільки алкоголю, але і будь-яких напоїв. Гаряча кава очолює список небезпек. Раптово пролилася на водія гаряча вода може повністю позбавити його контролю над ситуацією на кілька секунд – і цього достатньо, щоб сталося непоправне. Тому в список потрапляють і підставки для напоїв.

Шостим у списку йде музичний клаксон.

Відтворення музичних композицій замість звичайного «класичного» гудка в критичний момент замість того, щоб попередити учасника руху про потенційну небезпеку, найімовірніше, відверне його і послужить виною помилки, часто – фатальної.

Читайте також: Названо кращі авто за витратою палива: не розорять бюджет і доступні в обслуговуванні

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти