Що робити, якщо машина застрягла в снігу: корисні лайфхаки

Сильні снігопади загальмували рух транспорту в Україні. Багато автомобілів застряють в снігу, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Нижче наведено кілька порад, щоб самостійно витягнути машину зі снігової пастки.

Перед тим, як почати їхати, колеса автомобіля треба виправити і, якщо вийде, приспустити їх. Так вони матимуть більше зчеплення.

З сніжної «каші» виїжджати необхідно на низькій передачі, акуратно додаючи газ. Колеса не повинні обертатися швидко. Велика швидкість тільки глибше закопає машину, а покришки можуть перегрітися і пошкодитися.

Також хорошою тактикою буде розгойдування, тобто їзда вперед-назад. Робити це треба, поки колеса не почнуть буксувати. Невеликий розгін дозволить вибратися з ями.

Допомогти може лопата або те, що більш-менш на неї схоже. Так можна прибрати сніг і розбити лід під шинами. Спосіб найбільш дієвий, якщо машина глибоко занурилася в сніг.

Щоб збільшити зчеплення з дорогою, можна використовувати спеціальні ланцюги для шин і мішок з піском. Якщо немає піску, то підійдуть гілки або камені. Але треба врахувати, що вони відразу вилетять з-під коліс.

Розтопити сніг і лід для поліпшення зчеплення також можна за допомогою рідини склоочисника вітрового скла, антифризу або солі. Однак варто пам’ятати, що це погано впливає на екологію.

Також можна попросити допомоги у інших людей. Наприклад, інший водій може взяти застрягле авто на буксир і витягнути його. В ідеалі підійде трактор або вантажівка.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти