В Україні ввели нові номерні знаки

Новенькі “зелені” номерні знаки на фото в своєму Facebook продемонстрував засновник співтовариства Electrocars Club Ukraine Геннадій Мудрицький.

“А ви вже отримували зелений номер? Не такий вже він і зелений…” – написав він.

Такі особливі номери отримають автівки, які мають нульові рівні викидів. Детальніше про введення “зелених” номерних знаків Твоя МАШИНА розповідала раніше.

Зараз нагадаємо, що раніше заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Рябчин повідомив, що в Україні почнуть видавати «зелені номери» для електромобілів.

У проекті закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів” № 10405 від 27.06.2019 було передбачено введення в Україні номерів зеленого кольору для електромобілів.

Відповідно до стандарту ДСТУ 4278: 2019 будуть передбачені окремі серії для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту.

У номерних знаках для електричного транспорту використовуються не тільки символи, ідентичні для латиниці і кирилиці, а й чиста латиниця. Наприклад, електромобілі отримають поєднання виду Z*, Y*.

Електромобілі-таксі – поєднання TV, TW, TY, TZ (і жовтий фон), електробуси – свою серію і т.д.

Відтепер при реєстрації електромобіля будуть видаватися саме такі номери. Також будуть видані зелені державні номери, якщо українець буде проводити розмитнення “евробляхи” на повністю електричному двигуні.

Нагадаємо, що водіям розповіли куди скаржитися водіям на відсутність розмітки та велику кількість ям на дорогах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти