Як дізнатися порушення ПДР

Одне з актуальних питань у водіїв із запуском автоматичної фіксації порушень ПДР – як вчасно дізнатися про порушення щоб оперативно або оскаржити постанову про накладення штрафу за порушення ПДР, або оплатити штраф зі знижкою. Особливо це актуально для автовласників, які не проживають за своїм зареєстрованим місцем.

Як повідомляє АвтоЮрист, оплатити штраф за порушення ПДР, які зафіксовані за допомогою камер автоматичної фіксації порушень ПДР в перші 10 днів після вступу постанови в силу можна зі знижкою в 50%. Тобто, якщо штраф 510 грн., можна сплатити лише 255 грн. і постанова про накладення адміністративного стягнення буде вважатися такою, що виконана.

За бажанням автовласника, інформація про фіксування в автоматичному режимі або режимі фотозйомки (відеозапису) адміністративного правопорушення у сферах забезпечення безпеки дорожнього руху та паркування транспортних засобів, вчиненого на належному цій особі транспортному засобі, може надсилатися на мобільний телефон (СМС-повідомленням) або на електронну скриньку.

Водії можуть звернутися безоплатно до будь якого територіального сервісного центру МВС з відповідною заявою, в якій вкажете бажаний спосіб отримання інформації та абонентський номер засобу рухомого (мобільного) зв’язку та/або адресу електронної пошти.

У разі вчинення вашим автомобілем порушення ПДР, яке буде зафіксовано камерами автоматичної фіксації ви отримаєте повідомлення (або на моб. телефон, або на адресу електронної скриньки) про:

  • орган, яким прийнято рішення про накладення стягнення за адміністративне правопорушення;
  • посаду, прізвище, ім’я, по батькові особи, яка винесла постанову про адміністративне правопорушення;
  • дату прийняття такого рішення (винесення постанови);
  • статтю Кодексу України про адміністративні правопорушення, вимоги якої порушено;
  • ідентифікатор для доступу до інформації, викладеної на офіційному веб-сайті МВС або виконавчого органу відповідної місцевої ради, із зазначенням адреси веб-сайта.

Також про наявність штрафів за порушення ПДР можна дізнатися в електронному кабінеті водія.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти