Toyota приступила до виробництва нового Yaris

На французькому заводі в Валансьєні з 6 липня компанія Toyota приступила до збірки нового компактного хетчбека Yaris.

За запевненням виробника, хетчбек Yaris четвертого покоління забезпечує «поліпшені динамічні характеристики, поліпшену керованість і безпеку, а також отримав привабливий дизайн». Можливим це стало завдяки використанню Toyota New Global Architecture (TNGA).

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) стала четвертим заводом в Європі, яка почала виробництво автомобілів на платформі TNGA.

Дизайн Toyota Yaris Cross досить консервативний і проектувався, ймовірно, з оглядкою на «старшого брата» – Toyota RAV4, про що свідчить оформлення колісних арок. Від Yaris, крім назви, новинка успадкувала колісну базу – 2560 мм. Габаритна довжина новинки на 240 мм більша, ніж у «донора», і становить 4180 мм. Також автомобіль на 20 мм ширший і на 90 мм вищий, ніж хетчбек.

Основні компоненти нового автомобіля Yaris також виробляються в Європі, в тому числі 1,5-літровий двигун, який збирається на польському підприємстві Toyota Motor Manufacturing Poland.

До теперішнього часу Toyota інвестувала 300 мільйонів євро для переобладнання французького заводу під випуск нового Yaris і ще 100 мільйонів євро вкладе в лінію по створенню другого транспортного засобу на базі «візки» TNGA – моделі Yaris Cross. Очікується, що малолітражний кросовер почне сходити з конвеєра в Валансьєні в середині 2021 року, в результаті чого річний обсяг виробництва заводу складе близько 300 тис. одиниць. Крім цього, число співробітників підприємства до кінця 2020 року зросте до 3600 осіб.

Toyota Yaris традиційно була найбільш продаваною моделлю бренду в Європі. У 2019 на частку Yaris довелося понад 20% продажів японського бренду в Європі (224368 одиниць). Очікується, що останнє покоління продовжить успіх свого попередника. Попри компактний зовнішній вигляд автомобіль може похвалитися новими пропорціями, містким салоном і покращеною динамікою.

У рух Toyota Yaris Cross приводиться гібридною силовою установкою з сумарною віддачею в 116 к.с. Завдяки електромотору реалізована система повного приводу e-Four, яка активує задні колеса при прослизанні ведучого колеса, наприклад, на льоду або піску. Гібридна система четвертого покоління нового Toyota Yaris тепер пропонує довший запас ходу виключно на електротязі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти