Наступне покоління Nissan Micra розробить і буде випускати Renault

Всі бренди альянсу Renault–Nissan–Mitsubishi зараз намагаються перезапустити свою співпрацю і співіснування в рамках стратегії “лідер-послідовник».

Згідно з цим принципом, всередині альянсу відбувається передача лідерства компанії з сильним становищем на ринку і кращої компетенцією в продукті або технології – вона очолить діяльність, а решта її підтримають. Компанії збираються скоротити інвестиції в розробку нових моделей автомобілів на 40%, також використовуючи схему “лідер-послідовник», яка вже застосовується альянсом в сегменті легких комерційних автомобілів.

Стандартизація почнеться з платформ і пошириться на розробку кузовів, агрегатів і систем. Зусилля будуть сконцентровані на одному “батьківському” автомобілі, від якого будуть отримувати техніку автомобілі-аналоги. І так в кожному продуктовому сегменті.

Ашвані Гупта, головний операційний директор Nissan, заявив в інтерв’ю французькій газеті Le Monde, що план Micra є прикладом стратегії “лідера-послідовника”, причому одна фірма бере на себе керівництво певними типами автомобілів.

Моделі Nissan Micra вже збираються на заводі Renault у французькому Флінс, хоча ця площадка повинна бути передана на переробку приблизно в 2024 році, коли закінчується життєвий цикл випущених там моделей автомобілів.

“Що стосується наступного покоління Micra, ми будемо слідувати за Renault, і ми попросимо Renault розробити і зробити майбутню Micra для нас”, – заявив Гупта.

Джерело finance.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти