Перший попався: патрульні оштрафували водія авто з 3D номерним знаком

Портал Твоя МАШИНА вже писав про те, що 3D номерні знаки не відповідають вимогам ДСТУ. А тому патрульна поліція має право штрафувати водіїв, на авто яких, прикріплені “модні” знаки.

Так наприклад, 11 вересня екіпаж патрульних помітив авто з 3D номерними знаками на трасі Київ-Чоп, неподалік Мукачева. На водія склали постанову за ч.6 ст.121 КУпАП.

Штраф за таке порушення становить 170 гривень. У разі вчинення такого ж правопорушення вдруге протягом року штраф буде більшим — 255 гривень або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Патрульні нагадують, що номерні знаки на транспортному засобі мають відповідати встановленим вимогам ДСТУ.

Згідно з пунктом 4.3 ДСТУ 3650:2019 «Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови» чітко говорить про те, що ДНЗ виготовляються шляхом штампування зі стрічки з алюмінію або з листової сталі. Натомість спосіб виготовлення 3D номерних знаків передбачає нанесення акрилових символів на зовнішню сторону алюмінієвого знаку. Висновок: 3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам ДСТУ 3650:2019.

Джерело transkarpatia.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти