Обхідний маневр: автомобілі Lada будуть збирати на ЗАЗі під прикриттям Renault

Автомобільний завод ЗАЗ офіційно оголосив про початок виробництва автомобілів Renault. Але неофіційні джерела стверджують, що три з чотирьох освоєних заводом моделей – це Лади. Таким чином російському бренду вдалося обійти накладену урядом України заборону на ввезення авто з Росії (вступив в силу 1 січня 2020 року) і повернутися на український ринок.

В 2018 році ЗАЗ повністю припинив випуск легкових автомобілів, залишивши лише виробництво невеликих партій автобусів, тракторів та спецтехніки, що негативно вплинуло на загальний та фінансовий стан заводу.

Влітку 2020 року в ЗМІ з’явилася інформація про постачання на ЗАЗ машинокомплектів Lada і аудиті підприємства представниками Groupe Renault. А кілька днів тому, ЗАЗ офіційно оголосив про відновлення виробництва легкових автомобілів.

В офіційному повідомленні в якості партнера вказана саме Groupe Renault, про АВТОВАЗ ні слова. Оскільки марка Lada входить в структуру Groupe Renault, то остання має право випускати на ЗАЗі що завгодно – заборона Кабміну України поширюється саме на ввезення готових машин з РФ, а не на їх виробництво.

За даними видання Auto-Consulting, на ЗАЗі пропишуться моделі Lada Vesta, XRAY і Largus, а бренд Renault буде представлений на заводі лише кросовером Arkana, який стане для українського ринку новинкою. На споживчому сайті Lada можна побачити також позашляховик 4х4 і Гранту – можливо вони теж будуть вироблятися на ЗАЗі.

Джерело kolesa.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти