Водій Tesla з пасажирського сидіння знімав на відео, як електрокар їде сам

Автопілот у Tesla передбачає що водій уде залученим у процес їзди, тобто він повинен стежити за дорогою і тримати руки на кермі.

Всі електрокари американської компанії Tesla оснащені системою автопілота. Його розробляли кращі фахівці галузі, але назвати його ідеальним досі не можна.

Незважаючи на масу оновлень і доопрацювань, які пройшов автопілот за останні роки, час від часу він все ж демонструє збої, які часто призводять до аварій.

Система автопілоту називається напівавтономною, тому що вимагає участі водія в процесі. Так, вона бере на себе основний функціонал, але водій повинен контролювати процес і стежити за дорогою, адже штучний інтелект може допускати помилки. Однак іноді автомобілісти поводяться безтурботно і грають з долею. Яскравим тому прикладом стала витівка власника кросовера Model X.

Нерідко безтурботна поведінка власників електрокарів Тесла пов’язана зі специфічним ставленням компанії до своїх клієнтів. Водії впевнені, що володіють найбільш технологічними транспортними засобами в світі, які вже здатні пересуватися самостійно. Менеджери автовиробника, в свою чергу, найважливішу інформацію вказують дрібним шрифтом, але подають автопілот Tesla як повноцінний високотехнологічний продукт. До чого це призводить?

Чоловік пересів з місця водія на пасажирське сидіння і, запустивши роботу системи, відправився в шлях по одній із заміських трас. Щільність руху була невисокою, тому електрокар впорався з дорогою, впевнено міняючи смуги і витримуючи безпечну відстань між іншими транспортними засобами. На щастя, в цьому конкретному випадку божевільна поїздка пройшла без проблем, але навіть в компанії стверджують, що функціонал їх електромобілів не передбачає відсутність контролю за процесом з боку водія. Тому повторювати цей експеримент не рекомендуємо. Використання автопілота завжди створює потенційно аварійну обстановку на дорозі.

Читайте також: Названі найбільш надійні і ненадійні марки вживаних авто

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти