Техогляд в Україні не зможуть пройти 3 мільйона авто: що потрібно знати водіям

Портал Твоя МАШИНА вже писав про те, що в Україні з 2022 року хочуть повернути обов’язковий техогляд автомобілів.

Зараз, перший заступник начальника Головного сервісного центру МВС України Юрій Смольянінов, сказав наступне:

Обов’язковий техогляд в Україні після впровадження поставить перед 7 мільйонами власників легкових авто ряд викликів – очікується, що кожна третя машина не зможе його пройти.

У той же час він підкреслює, що обов’язковий техогляд потрібен “на 100%”.

“Розумію проблему для тих, хто його буде проходити. Є транспортні засоби, які за своїми технічними характеристиками в принципі не відповідають нормам. У багатьох старих моделей авто не передбачені каталізатори. Вони не мають шансів пройти цей огляд. Таких машин близько 2,5 – 3 мільйонів “, – зазначив Смольянінов.

Він вважає, що в такій складній ситуації можна знайти вихід. Зокрема, застосувати для автомобілістів “перехідний період”, або ввести обмеження на пересування для таких транспортних засобів на певних ділянках доріг.

“Якщо дорога державного або населений пункт обласного значення, я б по ним такі авто для пересування не допускав. Але якщо пенсіонер-автовласник живе в селі або за містом, нехай спокійно їздить косити траву і складає її собі в багажник”, – зазначив Смольянінов.

Також він вважає, що не обов’язково повністю обмежувати експлуатацію “проблемних” авто.

“Тут уже питання до фахівців екологічної та технологічної безпеки. Лабораторії перевіряють транспортні засоби на підставі тих вимог, які визначаються технічними умовами. Як ці умови прописати, так лабораторії і проводитимуть огляд”, – зазначив він.

Читайте також: Водіїв попередили про небезпеку їзди на авто з відкритими вікнами

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти