«Укравтодор» презентував свої «мегапроекти» на майбутній рік

Голова Державного агентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”) Олександр Кубраков розказав про “мегапроекти” на 2021 рік, інформує Твоя МАШИНА.

1. Будівництво Запорізького моста.

Вартість проекту – 11.9 млрд. грн., В цьому році забезпечено фінансування на 3 млрд. грн. Уже в цьому році повинен бути відкритий один проїзд на балочному мосту через Старий Дніпро.

2. Будівництво траси Н-31 Дніпро – Решетилівка.

Вартість будівництва нової траси протяжністю близько 150 кілометрів на двох областях становить 29 млрд. грн. Термін реалізації – до кінця 2021 року.

3. Київська об’їзна дорога.

Нова 150-кілометрова траса обійдеться майже в 85 млрд. грн. Вже завершені тендери на розробку проектів двох ділянок КОД – будівництво повинно початися в наступному році.

4. Будівництво Кременчуцького мосту.

Очікувана вартість – 12.5 млрд. грн. Проект планується реалізувати за три роки.

5. Будівництво дороги в Одеський порт.

Проект вартістю 22 млрд. грн. Термін будівництва – 2021-2022.

Окремим пунктом серед «мегапроектів» йде пілотний проект державно-приватного партнерства. Це майже 1 тисячу 400 кілометрів доріг державного значення. Заробіток інвестора грунтується на «платі за доступність» і розвитку придорожньої мережі, а держава отримує автодороги світового рівня. Ремонт 61% цих доріг і підвищення рівня безпеки та комфорту входить в обов’язки інвестора. За оцінками експертів Міжнародної фінансової корпорації, ці проекти дозволять залучити майже 2 млрд. доларів приватного капіталу в дорожнє господарство України, розповіли в «Укравтодорі».

Читайте також: В Україні модернізували унікальні бронемашини для ЗСУ

Джерело ukravtodor.gov.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти