Які найдорожчі авто купили для українських чиновників у 2020 році: фото і ціни

Українські чиновники в 2020 році поповнили свої автопарки новими автомобілями, незважаючи на епідемію коронавірусної інфекції і несприятливі умови для економіки країни, інформує Твоя МАШИНА.

Видання “Слово і діло” вирішило розібратися які саме автівки закупалися, хто їх купував і по якій ціні.

Апарат Верховної Ради придбав найбільше дорогих автомобілів. Дані системи ProZorro говорять про те, що для українських парламентаріїв придбали 14 Toyota Camry на 12 млн 537 тис грн. Постачальником виступило ТОВ “АРТМОТОР” з Харкова. Передбачені два варіанти комплектації автівок: Comfort вартістю 895 тис. 295 грн та Elegance – за 896 тис. 12 грн 50 коп. Згідно з договором купівлі-продажу, всі автомобілі 2020 року випуску.

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості також придбало три нові автомобілі Toyota Camry вартістю у 2 млн 698 тис. 800 грн. За інформацією ProZorro, японські автомобілі купили для обслуговування державного секретаря міністерства і заступників керівника центрального органу виконавчої влади. Постачальником також виступило ТОВ “АРТМОТОР”, але цього разу з міста Суми.

“Рівнеобленерго” також обрало японця – Toyota Camry (Premium) за 1 млн 145 тис. 857 грн.

Нові Toyota Camry за 1 млн 139 тис. 400 грн, Hyundai FL за 1 млн 92 тис. 700 грн та Škoda Superb за 1 млн 58 тис. 610 грн, купили для підприємства АТ “Чернівціобленерго”.

ДБР поповнили свій автопарк двома Land Cruiser 150 Prado за 2 млн 114 тис. грн обидва.

Ще один Toyota Land Cruiser за 1 млн 163 тис. 989 грн відправився до ПАТ НАК “Надра України”.

Нові Toyota Highlander придбали у Службі автомобільних доріг у Дніпропетровській області та Запорізькому машинобудівному конструкторському бюро “Прогрес”. Ці держустанови закупили по одній іномарці, які коштували бюджету понад 1,6 млн кожна.

Для виконавчого комітету Тернівської міської ради Дніпропетровській області через систему ProZorro закупили автомобіль KIA Sorento FL Prestige за 1 млн 162 тис. 172 грн (з ПДВ).

Читайте також: Названа вартість проїзду по платних дорогах України

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти