BMW має намір “завалити” ринок електромобілями: в 2021 році продажі таких авто подвояться

У 2021 року BMW має намір подвоїти продажі повністю електричних машин, а частку всіх розеткових авто, куди також входять гібрида, збільшити на 50%. Про це автовиробник заявив в своєму свіжому прес-релізі.

У BMW оприлюднили конкретні дані про продажі своїх електрокарів, але разом з тим заявили, що в минулому році бренд продав близько 193 000 електрифікованих авто (для порівняння, в 2020 році Tesla відвантажила клієнтам трохи менше 500 000 “електричок”). Виходячи з цього логічно припустити, що в цьому році баварці розраховують реалізувати приблизно 400 000 електрокарів і плагін-гібридів, а в ідеалі – вийти на показник в півмільйона.

На фото: частина лінійки гібридних моделей, іменованої BMW iPerformence

Такий високий порив компанії щодо “зелених” авто пов’язаний з популярністю машин на альтернативному виді паливі на ключових ринках світу і наміром скоротити середні викиди СО2 по модельному ряду, як того вимагають постійно посилюючі вимоги до екостандартів.

В даний час BMW Group є одним з найбільш “електрифікованих” автовиробників, він випускає 13 електрокарів і гібридів, які продаються на 74 ринках світу. Практично кожна модель марки (від “одинички” до сімки “) має гібридну версію, а ось електромобілів у компанії всього два – хетчбек i3 і кросовер iX3. Однак незабаром до них повинен приєднатися седан i4 і ще один позашляховик – iX (на заголовному фото) .

Читайте також: Оновлений мотоцикл Jawa 42 помітили на тестах: фото

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти