Компанія Toyota в 2021 році презентує електромобіль, що заряджається за 10 хвилин

Відомий японський автомобільний бренд Toyota в 2021 році має намір представити свій перший твердотільний акумулятор для електромобілів з запасом ходу до 500 км і часом зарядки до повного “баку” всього 10 хвилин.

Бренд почав працювати над твердотільними акумуляторними батареями для електромобілів в 2017 році. Скоріше за все, розробка перебуває на завершуючій стадії стадії, так як перший прототип електрокара Toyota з такими батареями обіцяно вже в 2021 році.

Перед звичайними батареями, твердотільні акумуляторні батареї мають багато переваг, але при цьому вони набагато дорожче у виробництві. Очікується, що вони почнуть масово з’являтися в електромобілях тільки в 2025 році, а можливо і пізніше.

Як зазначають автомобільні ЗМІ, якщо плани автовиробника збудуться, то новий твердотільний акумулятор дозволить виробнику вибитися в лідери ринку електрокарів, обігнавши конкурентів.

Не так давно бренд опублікував ескіз профілю нового електрокросовера BZ і розкрив кілька деталей. На основі опублікованих ескізів дизайнери видання «Auto Express» представили, як може виглядати автомобіль. Вперше про новинку було заявлено на початку 2020 року. Тепер Toyota опублікувала ескіз профілю машини і розкрила кілька деталей. Електричний крос буде майже такого ж розміру, як RAV4, хоча колісна база напевно виявиться довшою, ніж у авто з ДВС, а передній і задній звіси повинні стати коротше.

Читайте також: Китайський тюнінг перетворив «Ниву» в цікавий джип

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти