Водіям розповіли, що обов’язково потрібно чистити під капотом автомобіля

Експерти розповіли, на які місця під капотом слід звернути увагу, передає «Твоя МАШИНА» .

Якщо немає досвіду чистки моторного відсіку водою, то варто відмовитися від цієї ідеї. Інакше можна пошкодити датчики, роз’єми і електронні блоки. Залиті водою свічки приведуть до нестабільної роботи двигуна або навіть до його поломки.

Тому перед миттям треба захистити вразливі ділянки плівкою, клейонкою і скотчем. Також можна скористатися спеціалізованою автохимией.

Щоб очистити деталі, треба розпорошити засіб, потім протерти ділянку ганчіркою або ганчіркою. Якщо на контактах клем залишився наліт, то його треба відразу видалити, інакше він завадить контакту клем з проводами. Очистити моторний відсік від пилу, свіжої бруду, листя і пуху можна за допомогою пилососа, щітки і ганчірки.

Особливу увагу варто приділити області близько масляного щупа і маслозаливной горловини. Ці місця завжди повинні бути чистими, так як пісок і пил не повинні потрапляти в камеру згоряння або свічкові колодязі.

Також ретельно слід почистити радіатор інтеркулера. Їзда по брудних дорогах може призвести до грязьовий кірці на радіаторі, яка заважає охолодженню турбіни. Интеркулер найкраще чистити кожну весну.

Також не варто забувати про радіатори кондиціонера і охолодження двигуна. Для очищення радіатора двигуна можна використовувати несильно струмінь Керхера. Щоб промити радіатор кондиціонера, доведеться видалити хладаг з системи, а потім демонтувати вузли системи, які не можна промивати. Після цього треба встановити все назад, виконати вакуумізації системи, заправити необхідну кількість холодоагенту і масла.

Крім того, дуже важливо чистити дренажні канали і лотки для збору води біля основи лобового стікала, інакше може з’явитися корозія і пошкодитися електроніка.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти