Назвали 5 насторожуючих ознак, що колесо машини скоро відвалиться

Неприємності на дорозі можуть трапитися в будь-який момент. Іноді їх можна запобігти, помітивши деякі ознаки. Як зрозуміти, що скоро відвалиться колесо автомобіля, розповість «Твоя МАШИНА» .

По-перше, насторожитися варто при появі стуку з правого або лівого боку передньої підвіски. Якщо автомобіль старий і колеса тримаються на кульових опорах, то вирішувати проблему слід відразу ж. Якщо машина повнопривідна, то навіть відірвана кульова опора дозволить проїхати ще якусь відстань, тому можна припаркуватися і вирішити проблему.

Також про несправності може сказати підшипник, тобто гул з боку правого або лівого колеса. Гул може збільшуватися при наборі швидкості. Це означає, що підшипник потребує заміни, причому в терміновому порядку. При покупці нової деталі варто уникати неоригінальних запчастин. У неякісних деталей не дотримані розрахунки теплових розширень металів, тому бракована деталь може розсипатися в русі без всяких попереджень.

Кермо теж може сказати про небезпеку, що насувається. Так, якщо рульове колесо вібрує при їзді по ідеально рівній дорозі, то є привід насторожитися.

Якщо болти автомобіля недокручени, то може спостерігатися биття на кермо. Воно буде посилюватися у міру зниження ступеня затягування, яка буде слабшати через ту саму вібрації. Незадовго до того, як колесо відлетить, буде відчуватися сильний дискомфорт в управлінні. При будь-яких проявах вібрації або биття на кермі необхідно зупинитися, вийти з машини, перевірити наявність всіх болтів на кожному колесі і підтягнути їх до необхідного зусилля.

Ще одним ознак швидкої втрати колеса стане скрип з боку одного з коліс при натисканні на педаль гальма. Можливо, заклинює супорт через перегрів. Це може бути викликано підшипника або самої маточиною. Щоб переконатися в достовірності гіпотези, можна вийти з машини після тривалої їзди і помацати супорт рукою. Якщо він гарячий, машину потрібно дивитися. Крім того, подклініть супорти роблять педаль гальма ватною – це теж одна з ознак швидкої біди.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти