Водіям розповіли, який річний пробіг можна вважати ідеальним для автомобіля

Експерти розповіли, що пробіг і вік автомобіля не завжди впливають на його стан, передає «Твоя МАШИНА» .

При виборі б / у автомобіля звертати увагу слід на місцевість експлуатації, кількість власників, наявність ДТП і загальний стан. Багато хто вважає, що ідеальним варіантом буде машина, на якій протягом кількох років проїжджали 15-20 тис. Км. Це правило працює, тільки якщо машина не бачила пробок, бездоріжжя і поганих доріг.

Якщо пробіг подолав позначку в кілька сотень тисяч кілометрів, то, швидше за все, це колишнє таксі. У такої машини вузли та витратні матеріали напевно практично вичерпали свій ресурс. При виборі автомобіля з такою історією стоїть дуже уважно оцінити його технічний стан і кузов.

Але і занадто маленький пробіг не означає гарантію хорошого стану. Якщо за 5 років машина проїхала менше 30 тис. Км, то автомобіль експлуатувався рідко. Це теж негативно впливає на його стан. Швидше за все, постраждали акумулятор і гума, а від сонця ЛКП почне вигоряти. Також при стікання моторного масла в піддон під час простою пересихають сальники і гумки ущільнювачів.

Умови, в яких експлуатувався автомобіль, теж впливають на його стан. Якщо машина не стояла в пробках, то 15 тис. Км за рік – це нормальний результат. Для машин у віці 4-5 років ідеальний максимальний пробіг становить 75 тис. Км. Реальний пробіг можна перевірити в дилерському центрі.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти