Водіям розповіли, як моторне масло може привести в непридатність двигун машини

Моторне масло відіграє важливу роль в автомобілі, і при неправильному поводженні з ним можна пошкодити двигун. Через що масло може знищити агрегат, розповість «Твоя МАШИНА» .

Витік

З цим можна зіткнутися в старих автомобілях, адже з віком зношуються прокладки, ущільнення та інші сполуки, що запобігають витіку рідини. Тому може почати капати масло, залишаючи сліди на двигуні або асфальті. Витік треба відразу усунути, а до ремонту варто постійно підтримувати оптимальний рівень масла.

Велика витрата

Якщо раптом споживання масла збільшилося, вихлоп стане білим, димним і пахнути горілим маслом. Відбутися це може через великий вік двигуна або його ушкоджень. Виправити це можна ремонтом агрегату.

Перелив

Як і недолік масла, перелив теж може нашкодити. Якщо рівень масла хоча б на сантиметр вище норми, то воно може потрапляти через систему вентиляції у впуск. Найбільш небезпечний перелив для турбованих і старих агрегатів з пошарпаної циліндро-поршневої групою. Найчастіше через перелив падає потужність, пошкоджуються гідроелементи або збільшується витрата масла.

Вигорання і забруднення олії

Навіть якщо машина стоїть без діла, масло все одно втрачає свої властивості. Якщо його не змінювати, старе масло може спровокувати швидкі пошкодження ДВС. Тому навіть якщо автомобіль стоїть в гаражі, масло треба регулярно міняти. Інтервал заміни скорочується, якщо машина експлуатується в тяжких умовах.

Низька якість

Автовласники будуть вічно сперечатися про те, яке купувати масло – дороге або бюджетне. Однак орієнтуватися на рекламу або високі цінники точно не варто. Рекомендується купувати тільки сертифікований продукт, куплений у перевірених продавців.

Попадання в картер сторонніх рідин

Часто в старих машинах з зношеними моторами в картер може потрапити, наприклад, антифриз або паливо. Через це масло зіпсується. Але якщо кілька крапель бензину шкоди не завдадуть, так як вони швидко випаруються, то антифриз викличе утворення водної емульсії і осаду.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти