Як усунути гуркіт автомобільних дверей без допомоги майстрів СТО

Будь-які сторонні звуки істотно знижують комфорт поїздки. Одним з джерел зайвих звуків можуть стати двері автомобіля, передає «Твоя МАШИНА» .

Викликати сторонні шуми можуть дверні замки, якщо розбовталися болтові з’єднання. У такому випадку досить підкрутити болти. Буває, що петля замка дверей стирається настільки сильно, що двері під власною вагою навіть в закритому стані починає вільно ходити вгору і вниз. Тоді рекомендується підняти дверну петлю всього на міліметр, і джерело звуку пропаде.

При їзді по нерівних дорогах можуть деренчати скла. Це пов’язано з втратою еластичності ущільнювачів гумок, через що скла починають вільно ходити. Усунути це можна установкою медичних крапельниць під гумки ущільнювачів.

Також двері можуть гуркотіти, якщо нещільно закривається. Це відбувається через розсохла ущільнюючих елементів. Їх рекомендується міняти після великого пробігу, а щоб продовжити термін їх служби, слід періодично обробляти їх силіконовою змазкою.

Самою банальною причиною гуркоту дверей стануть жорсткі металеві та пластикові предмети в дверних кишенях. Якщо є необхідність зберігати такі речі, то кишені можна обробити зсередини карпетом. Для цього підійде «клей 88».

Також стукати двері можуть через зношені петель. У такому випадку їх краще замінити в сервісі. Але можна впоратися своїми силами, якщо на внутрішню сторону петлі приклеїти шматок щільної гуми. Так гумка дасть петлі упор, який і усуне настирливий стукіт. Щоб петлі служили довше, їх можна два рази в рік обробляти солідолом.

Двері можуть стати джерелом набридаючі звуків після установки аудіосистеми в таких майстерень. Швидше за все, була неправильно встановлена ​​дверна карта, або частина кліпс виявилися бракованими і зламалися. Виправити це можна в автосервісі.

Якщо в замках встановлена ​​пластикова втулка, то гуркіт може з’явитися при стирання її внутрішньої частини. Тоді втулка почне бовтатися, і двері будуть грюкати навіть на невеликих купинах. Тоді під втулку варто вставити шматочок картону або намотати на болт шар ізоляційної стрічки.

Також гуркіт може виходити від троса стеклопод’емника, якщо він зачіпає корпус двері і саме скло. Для вирішення проблеми треба зняти карту двері, відклеїти штатну шумоізоляцію, просунути руку в дверну порожнину, намацати тросик і відігнути його в сторону, або можна обмотати тросик ізоляційною стрічкою.

Якщо у машини безрамні двері, то стукіт може йти від самого механізму склопідіймача. Вирішити проблему можна лише заміною склопідіймача. Але народні методи рекомендують просунути між стійкою і власником скла пластикові хомути, закріпивши їх через технологічні отвори пластини.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти