Навіщо потрібно ручне гальмо і як його відремонтувати без звернення на СТО

Незважаючи на те, що сучасні автомобілі оснащені всілякими системами безпеки, ручне гальмо все ще необхідний. Ручник завжди повинен бути в справному стані, передає «Твоя МАШИНА» .

Ручник дозволяє зафіксувати автомобіль на ухилі до 30 градусів. Також він є прекрасною альтернативою строковим гальмування, якщо гальма вийшли з ладу. Ручне гальмо може перестати працювати по ряду причин.

1. Не працює кнопка

Через це ручник не фіксується в крайньому верхньому положенні. Щоб вирішити проблему, треба вийняти пружинку і розтягнути її буквально на пару сантиметрів, і потім зібрати все в зворотному порядку.

2. Ручник не утримує автомобіль

При цій поломці машина не варто навіть на невеликому ухилі. А до того, як дійти до упору, ручник видає 6-7 клацань замість 2-3. Це відбувається через розтягнутого троса – його потрібно просто підтягти. Для цього необхідно підлізти під машину, знайти регулювальний болт ручника і підтягнути його так, щоб після трьох клацань ручник зміг утримати автомобіль на схилі.

3. Туга ручка

Це ознака того, що в трубку, де ходить тросик, потрапила волога, і почалася корозія металу. Тимчасово проблему можна вирішити, якщо натиснути кнопку і кілька разів смикнути ручник вгору. Але краще буде замінити трос повністю, поки він не порвався остаточно.

4. Легкий перебіг ручника

Це відбувається, коли трос ручника обірвався на одному або на двох колесах відразу. Вирішити проблему можна лише купівлею нового троса ручника.

5. Погана робота гальм, хоча ручник виглядає справним

Ручник справно відщіпає 3 рази, але гальма все одно погано працюють. Навіть після заміна гальмівних колодок справи не стають краще. Проблема криється в зношених стінках гальмівного барабана. Якщо його замінити, то ручник стане справним.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти