Назвали топ-5 способів підняти потужність мотора автомобіля без чіп-тюнінгу

Згодом динаміка автомобіля може погіршуватися. Агрегат може видавати меншу потужність і повільніше набирати обертів. Експерти дали поради, як повернути віддачу двигуна, передає «Твоя МАШИНА» .

Додайте повітря

Часто проблеми виникають через забитої системи впуску. Радіатор може забруднитися тополиним пухом, листям, комахами, брудом і реагентами, в результаті чого в мотор не буде надходити повітря.

Тому соти радіатора потрібно прочистити, але не сильним напором води. Тобто радіатор доведеться повністю демонтувати, для чого потрібно буде зняти електровентилятор в зборі з кожухом, а також роз’єднати теплообмінники двигуна і кондиціонера. Потім знятий радіатор потрібно прочистити зовні і всередині, також потрібно замінити охолоджуючу рідину.

Підвищіть октанове число

Зростання цін змушує автомобілістів купувати дешеве паливо. Однак низьке октанове число призводить до того, що електроніка робить запалювання більш пізнім. Тобто навантаження на мотор і його потужність зменшаться. Тому для підвищення віддачі досить заливати якісне паливо.

Замініть витратні матеріали

Після 60 тис. Км пробігу варто перевірити стан свічок запалювання. Якщо на електродах з’явився нагар, то расходник необхідно очистити, але краще просто замінити свічки. Також варто звернути увагу на паливний фільтр, який згодом міг забитися. І нарешті, справа може бути в несправному датчику масової витрати повітря, через якого контролер може неправильно управляти топливоподачей. У свою чергу, некоректну роботу ДМРВ нерідко провокує саме забився повітряний фільтр.

Правильне масло

Чим менше в’язкість масла, тим менше буде тертя деталей двигуна, тому в граничних режимах віддача мотора може підвищуватися. Однак плинне масло підходить не всім моторам. Найкращі результати силовий агрегат покаже на сучасних синтетичних лубриканти.

Доопрацювати систему випуску

Чіп-тюнінг – це зміна програми управління двигуном, також можна видалити каталітичний нейтралізатор і встановити глушник типу «прямоток» замість штатної системи випуску. Але якщо чіп-тюнінг і видалення нейтралізатора не рекомендуються, то установка нестандартного глушника ніяк не зашкодить і збільшить віддачу.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти