Чи потрібно знову страхувати авто при зміні власника і як заощадити час і гроші

Кожному водієві бажано мати страховий поліс. Але чи обов’язково робити нову страховку при переоформленні автомобіля? Про це розповість «Твоя МАШИНА» .

Дуже рідко страховий поліс перестає діяти в той же час, коли відбувається купівля або продаж автомобіля. Тоді стає незрозумілим, що робити з чинною страховкою. Найчастіше і новий власник, і старий відправляються в страхову компанію і оформляють нові поліси. Але вирішити проблему можна і іншими способами.

Варіант №1

Якщо страхувальник не бажає змінювати страховика, можна просто перенести залишок фінансових коштів з діючої страховки на нову. Це робиться у відділенні страхової компанії. Там треба буде укласти договір, внісши дані нового автомобіля, а також закрити старий договір і перевести кошти на новий поліс. Так можна заощадити гроші на страховку. Але варто врахувати, що переказ коштів можливий тільки за тими договорами, за якими не здійснювалися страхові виплати раніше і немає заявлених страхових випадків на момент звернення в компанію.

Варіант №2

Якщо страхувальник не бажає співпрацювати зі своїм страховиком, можна розірвати договір, і тоді залишок коштів повернуть. Такий варіант підійде в тих випадках, коли клієнт не збирається купувати новий автомобіль, тому не буде оформляти страховку. Тоді фахівці проводять перерахунок та повертають клієнтові різницю між сплаченими і використовуваними засобами. Розірвання з поверненням неможливо, якщо за полісом проводилися страхові виплати.

Чи діє страховка при перереєстрації автомобіля

Якщо у застрахованого автомобіля змінився власник, то договір буде діяти до кінця зазначеного терміну. Після закінчення терміну новий власник повинен оформити новий поліс, але вже врахувати зміни. Дія договору зберігається в наступних випадках:

• При зміні автовласника;
• При вступі в права спадщини;
• При відчуженні транспортного засобу;
• Якщо діяльність страхувальника (юридичної особи) припинена встановленої законодавством процедури і призначений її правонаступник.

Переоформлення автоцивілки при покупці машини

При купівлі нового автомобіля страхувальник може надійти з полісом на свій розсуд. Тобто він може залишити за собою права і обов’язки за чинним полісу, але на інших умовах. Також в Україні є можливість переоформити поліс КАСКО – він відноситься до добровільного виду страхування майна.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти