Чому міняти масло в автомобілі за регламентом – погана ідея

Міняти масло в автомобілі потрібно регулярно – це знають усі. Однак питання, як часто це треба робити залишається відкритим, передає «Твоя МАШИНА».

Відомо, що оптимальний інтервал заміни олії вказаний у мануалі. Але не всі пам’ятають, що насправді там написано дві цифри. Перша цифра – це штатна заміна моторного масла. Друга цифра – заміна олії при експлуатації транспортного засобу у несприятливих умовах. Найчастіше автомобілісти звертають увагу лише на перше значення.

Проміжок між замінами масла залежить від двигуна. Якщо говорити про середньостатистичні автомобілі, то зазвичай йдеться про 12-15 тис. км. Друга цифра найчастіше вдвічі менша, ніж перша. Так, якщо штатна заміна масла робиться раз на 15 тис. км, то при їзді в несприятливих умовах інтервал скорочується до 7,5 тис. км.

Варто врахувати, що умови нашій країні неідеальні. Запуски двигуна при температурах мінус 20 градусів за Цельсієм і нижче, короткочасні поїздки в зимовий час, їзда (навіть періодична) ґрунтовими дорогами або бездоріжжям – все це з точки зору виробників двигунів вже є несприятливими умовами експлуатації. Тому заміну масла потрібно проводити частіше якщо не вдвічі, то хоча б у півтора.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти