Чи варто накачувати колеса автомобіля азотом

Автомобільні шини завжди оповиті великою кількістю міфів. Наприклад, часто автомобілісти сперечаються, чи потрібно накачувати колеса автомобіля азотом, передає «Твоя МАШИНА».

На деяких шиномонтажних станціях працівники можуть запропонувати накачати колеса азотом. Однак не всі знають, навіщо це потрібно. Азот найбільше підходить для коліс гоночних автомобілів.

Так, шини болідів Формули-1 накачують цим газом зниження пожежонебезпечності машин. У разі спалаху боліда покришка, що лопнула, здатна посилити горіння, а от азот в аналогічних умовах не викличе такої реакції.

Але чи варто накачувати шини азотом звичайних машин? Шиномонтажники скажуть, що так тиск стане стабільнішим, оскільки азот майже не розширюється від нагріву. Це правда, але різниця буде настільки маленькою, що не відіграє жодної ролі. Також можуть сказати, що вага колеса із азотом зменшиться. Це теж правда, але різниця знову ж таки буде невідчутною.

Найбільше в шиномонтажі можуть наголосити на тому, що відсутність кисню в шині дозволить захистити внутрішній шар колеса від передчасного старіння. Однак це не продовжить термін служби шини, оскільки зовнішня сторона колеса, як і раніше, взаємодіє з навколишнім середовищем.

Також азот забезпечує найкраще зчеплення з дорогою за рахунок стабільності показників. Це може привабити любителів швидкої їзди. Але не варто забувати, що регулярно необхідно перевіряти тиск у шинах, а після кожного виміру частина газу з колеса виходитиме, і знову доведеться звертатися в сервіс для підкачування шин, адже звичайним компресором азот не закачати.

Таким чином, закачування азоту в колеса має свої плюси, проте для звичайних водіїв вони будуть непомітні. Тому переплачувати за цю послугу немає сенсу. Краще просто підтримувати шини в хорошому стані, дотримуючись простих порад.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти