Що важливіше при купівлі вживаного автомобіля – пробіг чи рік випуску

Якщо у автомобіля невеликий пробіг, то він одразу здається новішим. Але іноді такі екземпляри можуть мати підозріло низьку ціну. Чи варто брати такий товар, розкаже «Твоя МАШИНА».

Транспортний засіб піддається зносу, навіть якщо він стоїть у гаражі довгий час. Мінімальний пробіг пояснюється періодами зимівель, тобто коли власник їздитиме лише у теплу пору року. Зменшити збитки від тривалого простою можна, регулярно проводячи деякі процедури. Однак це роблять далеко не всі власники, тому стан автомобіля дуже погіршується.

Також є випадок, коли маленький пробіг виходить через недовгі, але часті поїздки. У цьому немає нічого поганого, особливо якщо власники стежать за технічним станом техніки та проводять своєчасне технічне обслуговування.

Буває і навпаки, що при маленькому віці вже досягнуто великого пробігу. Найчастіше йдеться про машини, які працювали в автопарках таксі, служби доставки та інші організації. Тут важливо розуміти, що треба враховувати мотогодин, а не пробіг загалом.

Так, якщо силовий агрегат відпрацював 3 години, перебуваючи у пробці, та подолав близько 50 км, це одне. Але якщо він працював протягом 3 годин на останній передачі та подолав 300 км – це зовсім інше. І хоч у двох випадках мотогодин ідентичні, пробіг і навантаження відрізнятимуться. Тобто, якщо автомобіль експлуатувався на трасі, то великі цифри на одометрі – не вирок. Але якщо машина їздила містом і часто стояла в пробках, це набагато гірше.

Джерело novate
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти