Як дізнатися, що в бак залито погане паливо, і що робити в цьому випадку

Якість палива дуже сильно впливає на роботу двигуна, паливної та вихлопної систем. Як зрозуміти, що автомобіль їздить на невідповідному бензині, розкаже «Твоя МАШИНА».

При поганому бензині автомобіль починає працювати з великими перебоями, наче деякі циліндри не працюють зовсім. Причиною стає передчасне згоряння палива у тих циліндрах, де датчики детонації не змогли вирівняти параметри роботи двигуна.

Друга ознака неякісного пального – це чорний дим із вихлопної труби. Це означає, що паливо згоряє в повному обсязі.

Також автомобіль заправлений неякісним паливом, якщо воно заводиться не відразу при повній справності всіх елементів. Таке часто трапляється з дизельними моторами, яким особливо важлива якість палива.

Зробити висновок про низьку якість пального можна змінити звук вихлопу. Через неправильну роботу двигуна паливо, що не встигло згоріти, викидатиметься в розпечений вихлоп. Згоряючи там, воно пошкоджуватиме датчики, каталізатор та вихлопну трубу.

П’ята ознака поганого палива – це різка втрата потужності. Зазвичай це відбувається одразу після заправки.

Свічки запалювання також можуть сказати про низьку якість палива. Так, якщо машина почала поводитися дивно, можна відкрутити одну свічку і уважно огляньте електрод. Він має бути сухим і чистим, з невеликою кількістю чорного нагару. Рудий або яскраво-червоний нагар говорить про низьку якість пального.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти