Як захистити кузов свого авто: ефективні поради для водіїв

Щоб кузов зберіг свій привабливий вигляд, його необхідно захищати. Про те, як це зробити за невеликі гроші, розповість «Твоя МАШИНА».

Найбюджетніший варіант – це нанести жорсткий віск при митті або поліруванні автомобіля. Спосіб не найнадійніший, зате дешевий. Жорсткий віск є тоненькою плівкою з антистатичним і гідрофобним ефектом, тому вода збиратиметься великими краплями і відлітатиме з кузова. Але такий захист не врятує від подряпин.

Більш надійний спосіб – це рідке скло. Захисний шар не тільки вбереже машину від води та легких подряпин, але й надасть цікавого блиску. Наносити рідке скло легко: потрібно розтерти рідину по всьому автомобілю та намагатися уникати води три дні, щоб скло встигло затвердіти.

Більше просунутий варіант – це керамічне покриття. Ціна буде вже більшою, то й захист теж на порядок вищий. Технологія пропонує нанесення на кузов зерен оксиду титану, діоксиду кремнію та інших неорганічних сполук, що є основою кераміки. Такий шар захистить машину від подряпин та врятує колір від вигоряння. Також вона створює дуже гарний блиск та гідрофобний ефект.

Також хорошим варіантом буде вінілова плівка. Вона часто служить альтернативою фарбуванню кузова, так як обклеїти авто коштує набагато дешевше. При цьому вінілова плівка дає не лише естетичний ефект, а й захищає авто від подряпин і навіть деяких ударів.

Якщо зовнішність автомобіля хочеться залишити без зміни, можна звернути увагу на прозору поліуретанову плівку. Це найдорожчий варіант, але серйозний. Найнадійнішим варіантом стане поліуретанова плівка, покрита керамікою.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти