Водіям розповіли, як зменшити витрату пального в автомобілі

При їзді з постійними зупинками та розгонами витрата палива збільшується на 15%, а при використанні неправильної олії – ще на 10%. Експерт розповів, як зменшити споживання пального, повідомляє «Твоя МАШИНА».

На витрату палива впливає безліч факторів. По-перше, слід їздити плавно, у спокійній манері. Тобто варто відмовитися від ривків, різких розгонів та гальмування.

Якість палива також відіграє важливу роль. Не рекомендується заливати низькооктанове пальне, тому що в такому випадку для забезпечення номінальної потужності двигуна бортовий комп’ютер збільшить витрату на 15-20%.

Важливо стежити за станом свічок та фільтрів, тобто міняти їх потрібно своєчасно. Повітряний фільтр зазвичай служить 10-15 тис. км, а паливний – 20 тис. км. Зі свічками трохи складніше, тому краще щомісяця перевіряти їхній стан.

Слідкувати слід і за акумулятором. Зношений АКБ гірше утримує заряд і довше заряджається. Коли електроніка бачить низький заряд акумулятора, вона намагається подати більше палива, щоб швидше крутити генератор.

Шини також впливають на витрату пального. Так, слабко накачені покришки збільшують опір. Також негативно впливають неправильний розмін шин та розвал сходження.

Важливими є такі дрібниці, як відкритий люк, вікна, додаткове обладнання, кондиціонер і навіть потужна аудіосистема, яка перевантажує генератор і змушує витрачати більше палива. Тому слід проводити діагностику датчиків електросистеми та двигуна хоча б раз на кілька місяців.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти