Як виявити приховані дефекти при покупці автомобіля, щоб не купити “відро з гайками”

Купуючи автомобіль на вторинному ринку, слід знати, як розпізнати екземпляри з прихованими поломками. Експерти дали корисні поради щодо вибору вживаних авто, передає «Твоя МАШИНА».

Поверхневий огляд

Проводити огляд потрібно у світлу пору доби. Звертати особливу увагу слід на крила. Якщо деякі місця кузова підфарбовані, машина була пошкоджена. Будь-які смуги, написи та всілякі наклейки можуть говорити про те, що власник щось намагався приховати.

Також слід оцінити стан шин. Якщо шини сильно зношені тільки з одного боку, можливо, автомобіль пережив аварію, через що пошкодилася геометрія кузова. Також про подібні зіткнення свідчать вм’ятини, сколи та інші пошкодження на дисках. Також варто звернути увагу на дистанцію між краєм крила та колесом з обох боків. Якщо є різниця, значить, підвіска зазнавала серйозних ударів.

При цьому якщо машину оснастили литими дисками, додатковими дзеркалами, датчиками паркування, фарами і якісною гумою, то за автомобілем добре доглядали.

Оцінка стану двигуна

Спочатку агрегат потрібно оглянути на наявність масляних плям, патьоків та інших дефектів. Далі варто оглянути елементи кріплення, гайки, болти, фіксатори та інші деталі, яким часто не приділяється належної уваги. Від покупки варто відмовитися за наявності іншого відтінку, вм’ятин, наявності слідів застосування герметика на стиках та інших подібних речей. Це говорить про неодноразові втручання в роботу двигуна.

Також потрібно оглянути майданчик біля акумуляторної батареї. Якщо її відтінок відрізняється від забарвлення корпусу, значить поверхню перефарбовували через корозію або протікання АКБ.

Як поводиться мотор

Двигун потрібно також перевірити практично. Так, надто плавний запуск говорить про проблеми з одним із циліндрів. Якщо на стадії прогріву з’являються вібрації, стукіт, струс чи переривчасті звуки, то мотор має приховані дефекти. Коротше кажучи, при ідеальній роботі агрегату сторонніх звуків не повинно бути.

Автоелектрика та бортове обладнання

Тут хитрощів немає. Треба просто перевірити роботу всіх електричних склопідйомників, освітлення, магнітоли, прикурювача, підсвічування та інших систем. Також слід оцінити ефективність роботи двірників та склоомивачів.

Дефекти нових автомобілів

Бюджетні моделі можуть мати проблеми з фарбуванням – патьоки на непомітних місцях. Це говорить про низький рівень професіоналізму маляра і недотримання технології фарбування.

Під час переміщення транспортних засобів вони нерідко одержують подряпини або вм’ятини. Щоб відреставрувати кузов, дилери проводять рихтування, шпаклювання і подальше фарбування проблемних ділянок. А це дуже небажані моменти для покупців нового автомобіля.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти