Водіям розповіли, як розморозити рідину в бачку омивача

Не всі вчасно згадують, що літню рідину в бачку склоомивача потрібно міняти на зимову. Через війну наслідки доводиться розгрібати півдня. Про те, як якнайшвидше вирішити проблему, розповість «Твоя МАШИНА».

Тепле приміщення

Дуже простий спосіб, але не найшвидший. У теплому гаражі машину доведеться залишити на кілька годин, тож спосіб мало кому підійде.

Окріп у лід

Спосіб трохи ризикований, тому що від різкої зміни температури пластик бака може тріснути. Робити це треба в теплому приміщенні, де температура плюсова. Однак все одно після такого розморожування доведеться тим чи іншим способом видаляти воду з бачка, що досить клопітко.

Гаряче омивання

Дуже ефективний метод. Зимова омива не замерзне в бачку після спроб розморожування, а також передасть отримане від зовнішнього джерела тепло льоду в бачку. Головне, щоб лід розтанув раніше, ніж бачок переповниться рідиною, що катастрофічно швидко охолоджується. Коли бак переповниться, необхідно зменшити рівень, увімкнувши насос.

Прибрати холодну рідину можна розпилювачем із довгою трубкою. Якщо в бачку стала велика кількість рідини, то розморожувати її доведеться в кілька прийомів, заливаючи гарячу омивайку і відкачуючи її після остигання.

Спирт у бачок

Метод допоможе, якщо льоду в баку небагато. Але це має бути саме спирт, причому бажано – теплий.

Демонтувати бачок

Демонтувати бачок легко, якщо він не захований у крилі. У такому разі його можна зняти та перенести до приміщення, де він розморозиться.

Фен

Цей спосіб допоможе лише за невеликого морозу. Також можна взяти будівельний фен, але з ним треба бути обережнішим. Гаряче повітря краще подавати в горловину бачка, але треба зберігати певну відстань.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти