Водіям розповіли, що робити, якщо застрягли на дорозі в ожеледицю чи хуртовину

Вже середина зими, і українці стикаються зі сніговими завірюхами та ожеледицею. Ці перешкоди серйозно заважають пересування, передає «Твоя МАШИНА».

Якщо автомобіль застряг у кучугурі чи ямі, то допомогти можуть інші водії. Якщо автомобіль застряг на віддаленій дорозі, то можна втікати за сільською технікою на кшталт трактора, за умови, що дозволяє погода.

Але в більш серйозній ситуації, наприклад, якщо машина вилетіла з дороги, необхідно викликати рятувальну службу за номером 101. Слід переконатися, що допомога вже прямує на місце події, щоб залишалося лише чекати на прибуття снігоочисної техніки або іншої спецтехніки.

Рятувальникам треба сказати місце, де застрягло авто, спираючись на орієнтири, зокрема найближчі населені пункти, АЗС, кілометрові стовпи, пагорби, ліс тощо. Може допомогти навігатор. Чекати рятувальників краще біля групи таких же авто, що застрягли, якщо викликали всі разом. Непогано було б дізнатися, чи є поблизу машини, що ще застрягли. Якщо є хороший зв’язок, то можна скористатися інтернетом і переглянути ситуацію на трасі на даний момент.

Крім того, телефоном рятувальники можуть підказати місця, де можна зігрітися. Це може бути кафе, школи чи інші установи найближчого населеного пункту. Але найдоступнішим укриттям залишається машина, тому не слід залишати її без вагомих причин.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти