Водіям розповіли, що робити, якщо в мороз погано крутить стартер авто і машина довго не заводиться

Одна із зимових проблем – це відмова автомобіля заводитися. Це пов’язано з неполадками із системою запалювання. Як вирішити проблему, розповість «Твоя МАШИНА».

Через мороз АКБ швидше розряджається, а змащувальна речовина стає занадто в’язкою. У результаті водіям доводиться прогрівати блок підручними пристроями та методами. Вирішити проблему можна заміною моторної олії на сезонну.

Якщо стартер крутить слабо або не обертається тільки на морозі, але після прогріву працює справно, допоможе невелика діагностика. Для початку треба зарядити акумулятор – можливо, АКБ просто не може забезпечити стартер достатньою кількістю електроенергії. Якщо проблема не зникла, треба переходити до подальших дій.

Слід перевірити, чи нормальний контакт між стартерним блоком та масою. Через окислення контактів частина струму губиться, і стартер не може нормально заводитися. Якщо сталося окиснення, то деталі необхідно замінити. Якщо після цього двигун не завівся, доведеться міняти або ремонтувати стартер. Швидше за все, зносилися втулки та щітки.

Якщо проблеми пов’язані зі слабким обертанням або повною відмовою в роботі стартера, то вирішити проблему можна. Для початку потрібно витягти вузол з підкапотного простору та розібрати його. Перед тим, як від’єднати систему, треба знеструмити її, тобто відкрутити дроти від реле, що втягує, і блоку управління.

Після цього потрібно оглянути сусідні компоненти, оцінити ступінь їхнього зносу. Також перевірити треба реле втягування, відкрутивши перед цим два болти і від’єднавши провід, що з’єднує його зі стартерною обмоткою. Коли реле буде вилучено, його можна оглянути. Зношені деталі необхідно замінити.

Далі йтиметься про стартера. На задній кришці є дві гайки і між ними знаходиться кришка. Під нею знаходиться ротор. Якщо її зняти, відкриється доступ до стопорного кільця. Так полегшиться подальший демонтаж та обслуговування стартера. Далі потрібно зняти задню кришку – під нею заховані щітки. Для заміни їх треба припаяти чи прикрутити до контактів.

Перед встановленням нових втулок необхідно очистити їх від пилу на роторі. Інакше контакт із щітками може бути недостатньо добрим. Після виконаних дій стартер збирається за зворотним алгоритмом.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти