Водіям розповіли, як позбавитися скрипу двірників автомобіля без заміни гумок

Експерти розповіли, як прибрати скрип двірників, не вдаючись до заміни гумок, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Спочатку потрібно знайти, де саме скрипить двірник. Для цього необхідно насухо витерти скло, а потім включити склоочисник на повільну швидкість і, вийшовши з машини, дивитися на його роботу збоку. Потім скло треба змочити водою і знайти проблемне місце для розлучення.

Найчастіше проблема криється у стрічці склоочисника, яка поступово зношується через численні фактори. Таким чином, поступово на гумках з’являються надриви, щербини та тріщини.

Необов’язково одразу міняти резинки. Спочатку їх потрібно помити теплою водою з милом, а потім знежирити у слабкому содовому розчині та сполоснути. Якщо двірники каркасні, то проблема також може бути в з’єднаннях, що проржавіли. Тоді шарніри слід змастити мастилом WD-40 або іншим спеціальним складом.

Іноді винні можуть бути розтягнуті пружини у власниках. Щоб зрозуміти, чи криється неполадка саме в них, треба натиснути на склоочисник рукою під час його роботи. Якщо це покращило якість очищення, слід замінити пружини або підігнути кінчики повідків у напрямку до скла. З часом кріплення щітки з повідцем можуть слабшати – тоді треба замінити фіксатори.

Але проблеми можуть бути викликані не лише самими щітками, а й мікросколами, тріщинами чи подряпинами на склі. Ушкодження погіршують очищення та шкодять щіткам, виступаючи абразивом. Виправити дефекти можна заміною або поліруванням скла.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти