Водіям розповіли, скільки протягне машина, якщо спалахнула лампочка палива

Експерти розповіли, скільки кілометрів можна проїхати, коли спалахнула лампочка палива, передає «Твоя МАШИНА».

Запас ходу за мінімальної кількості палива залежить від моделі та умов їзди. У сучасних машинах кілометри, що залишилися, може вирахувати бортовий комп’ютер, але якщо його немає, то допоможе арифметика. Найчастіше індикатор починає горіти, коли лишається 10-15% палива від загального обсягу бака. У середньому це 7-8 л. Наприклад, у моделях сегмента B – Renault Logan, Renault Sandero, Lada Largus та Lada 4×4 резервний запас становить 5 літрів. У посібнику з експлуатації Renault Sanderо сказано, що цієї кількості вистачить ще на 50 км.

Європейські гольф-седани типу Skoda Octavia і Volkswagen Jetta включають індикатор, коли в баку залишається 8 літрів палива. У той же час у легкових японських автомобілів сегмента С, як Mazda 3, Toyota Corolla, Honda Civic та Nissan Sentra, резерв буде приблизно на 1,5 літра більше.

У середньорозмірних японських кросоверів Honda Accord та Pilot, Nissan Teana, Toyota Camry, Subaru Outback та Forester, Mazda CX-5 та Toyota RAV4 резерв становить від 10 до 12 літрів. У більших моделей типу Toyota Highlander, Jeep Grand Cherokee і Wrangler, Ford F-150 і Dodge RAM в баку після включення індикатора залишається як мінімум 14 літрів. Таким чином, у середньому після включення індикатора можна проїхати приблизно 50-70 км.

Щоб збільшити запас ходу, що залишився, можна відключити кондиціонер, обігрівач і освітлення. Також потрібно їхати плавно, без різких маневрів, розгонів та гальмування. Щоб знизити опір повітря, можна їхати позаду фури – так витрачатиметься менше палива.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти