Водіям розповіли, як перевірити пробіг б/у авто: п’ять простих способів

Продавці на вторинному ринку схильні скручувати пробіг авто, щоби завищити ціну. Перевірити це можна спеціальним обладнанням або за непрямими ознаками, передає «Твоя МАШИНА».

Для початку варто оглянути панель приладів, сам салон, педалі і ручки. Саме ці деталі страждають найбільше в ході експлуатації, тому що їх регулярно чіпають.

Також багато про що може сказати сам одометр. Якщо у нього є тросики або він електронний, то показання можна легко підправити вручну. Однак якщо одометр вбудований у спеціальний екран, його показання змінити практично неможливо. Зробити це зможе лише фахівець, тому що для цього потрібно буде повністю перепрошувати програму. Тому, купуючи машину з таким одометром, можна бути впевненим у достовірності пробігу.

Також під час огляду одометра слід звернути увагу до положення цифр на лічильнику. Якщо пробіг скрутили, цифри стоятимуть криво, несиметрично.

Якщо можна перевірити автомобіль на ремонтному стенді, не варто відмовлятися від цієї послуги. Так можна буде виявити можливі втручання у роботу одометра.

Зрозуміти, чи пробіг був скручений, можна, якщо заглянути під капот. Про це скаже ремінь ГРМ. Його потрібно міняти кожні 100 тис. км, тому якщо він новий, а на одометрі немає відповідної цифри, то справжній пробіг намагалися приховати. Можливо і зворотна ситуація: одометр показує близько 100 тис. км, але ремінь перебуває у жахливому стані. Це означає, що автомобіль насправді проїхав набагато більшу відстань.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти