Чому на дорогах одні автомобілі найчастіше пропускають, а інші – підрізають

Водії можуть помітити, що стосунки можуть залежати від автомобіля. Одні моделі пропускають одразу, іншим доводиться довго чекати, щоби проїхати. Чому так відбувається, передає «Твоя МАШИНА».

Андрій К., автомобільний журналіст

Експерт часто змінює автомобілі, і він помітив, що найчастіше його пропускають на BMW X5. А ось невеликі автомобілі, як хетчбеки В-С-класу часто залишаються проігнорованими на дорозі. Це збільшує ризик потрапити до ДТП.

Костянтин М., професійний водій

Як водій, Микола завжди ставиться до всіх машин однаково. Самому йому часто доводиться міняти автомобілі. Так, за один день він може поїздити і до Mercedes, і до smart. Модель не характеризує людину, тому на дорозі всі мають бути рівними.

Ігор Ш., журналіст

Журналіст явно побачив різницю з повагою до водіїв залежно від машини. Так, сидячи за кермом яскравого автомобіля дружини з аерографією у вигляді квітів на кузові, навіть старі копійки намагаються неодмінно обігнати. При їзді ретроавтомобілем реакція інших водіїв різниться. Якщо старі машини намагаються обігнати та показати свою крутість, то власники дорогих авто частіше відносяться до ретромашини з повагою. Швидше за все, розуміють, скільки коштів було вкладено у реставрацію.

Александр К., дизайнер

Дизайнер Олександр вважає, що розмір та вартість машини не повинні впливати на відносини учасників дорожнього руху. Дивитись треба на поведінку на дорозі. Якби такої думки дотримувалися всі водії, то ситуація помітно покращала б.

Сергій С., блогер

Схожа позиція у блогера Сергія. Він теж на перше місце ставить дотримання правил дорожнього руху та ввічливу поведінку з іншими водіями. Модель автомобіля жодної ролі не відіграє.

Об’єктивно

Якщо розглядати це явище з наукової точки зору, то більша повага до великих машин пояснюється психологією. Великий об’єкт розпізнається як загроза, і підсвідомо водії намагаються відпустити його якнайдалі: хай їде зі світом. З цієї ж причини пішоходи частіше перебігають дорогу перед дрібними машинами, ніж перед вантажівками – навіть якщо легковик рухається швидше і знаходиться на меншій відстані від місця переходу. Таким чином, великі машини збільшують безпеку на дорозі, тому що перед ними рідше намагаються проскочити та зменшується ймовірність ДТП.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти