Водіям розповіли, як власноруч замінити гальмівні колодки на своєму авто

Автомобільні експерти підготували поради, як безпечно та правильно зробити заміну гальмівних колодок на машині.

Для початку потрібно послабити болти колеса та підняти автомобіль на домкрат. Потім знімаємо колесо. Ось ми бачимо наш гальмівний диск та супорт. Беремо щітку та очищаємо його від бруду, якщо потрібно, змиваємо водою.

Найпростіший спосіб зняти супорт – це відкрутити два болти ззаду, найчастіше вони розраховані під зірочку, і якщо попередній майстер використав мастило, тоді відкрутите їх ви без проблем. Знявши супорт, витягніть зношені колодки і обов’язково зафіксуйте його мотузками або стяжками, щоб не пошкодити гальмівні шланги.

Далі потрібно розвести поршні супорта. Це можна зробити спеціальним ключем або будь-яким іншим підручним способом. Найчастіше береться велика рівна викрутка і з допомогою грубої сили поршень стає місце.

Тепер вставляємо колодки – головне, не переплутайте, якою стороною вони мають стояти. Якщо ви повністю розвели поршень, вони стануть без проблем, і супорти також без сильних зусиль налізуть на диск. Далі потрібно не забути змастити болти, а після цього можна закручувати та встановлювати колесо.

Також після цієї процедури перевірте рівень гальмівної рідини, її може побільшати, адже колодки стали товстішими, поршень став на початкову позицію і рідина повернулася в бачок. Щоб зняти навантаження на систему, просто відберіть надлишок рідини звичайним шприцом.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти