Водіям розповіли про приховані налаштування автомобілів Nissan

Сьогодні ми розповідаємо про приховані налаштування для моделей Nissan Qashqai та Nissan X-Trail. Але загалом ці функції можуть спрацювати також для інших автомобілів Nissan й Infiniti. Усе залежить від певної моделі та використаних блоків керування. Якщо вийде, то автівки Nissan відкривають дуже багато цікавих та корисних таємниць! Наприклад…

Автоматичне закриття центрального замка автомобілів Nissan

Навіщо це потрібно?

Задля безпеки. Адже під час зупинки автомобіля на світлофорі в салон раптово можуть підсісти грабіжники — забрати сумку з грошима та документами чи навіть погрожувати водію, аби викрасти автомобіль! Тому центральний замок бажано тримати закритим під час руху. Але ж водій може про це просто банально забувати. Тому краще, щоб замикання центрального замка спрацьовувало автоматично.

У більшості моделей Nissan можна все налаштувати так, аби центральний замок замикався автоматично під час початку руху та досягнення автомобілем швидкості 15-20 км/год. При цьому зазвичай центральний замок розблоковується автоматично, якщо водій чи пасажири починають відкривати дверцята ручками зсередини. Це зроблено для того, аби у випадку ДТП реагувати максимально швидко, не задумуючись про кнопку відмикання центрального замка. Тобто виходить ефективно, зручно, безпечно.

Як налаштувати автоматичне спрацювання ЦЗ авто Nissan?

Потрібно увімкнути запалювання (але не заводити двигун), далі в салоні автомобіля натиснути кнопку закриття центрального замка протягом приблизно п’яти секунд — до характерного пискіт-сигналу. Повернення до попереднього стану спрацювання центрального замка автомобілів Nissan відбувається аналогічним способом: натиснути і довго потримати кнопку керування центральним замком.

Одночасне або ступеневе відкриття дверцят по сигналу з пульта

Навіщо це потрібно?

Відкривання центрального замка може відбуватись за двома сценаріями.

Перший варіант: при одному натисканні кнопки відкриття на пульті керування відкривається центральний замок для всіх дверей.

Другий варіант: при одному натисканні кнопки відкриття на пульті керування відкривається лише замок на дверцятах водія. При повторному натисканні відкриваються замки на решті дверцят та кришці багажника.

Перший варіант — одночасне відкривання всіх дверцят — більш зручний для посадки всієї сім’ї чи великої кількості друзів.

Другий варіант — ступінчасте відкривання центрального замка — більш безпечний. Адже тоді злодій, що ховається поруч з автомобілем, не зможе швидко підсісти в салон. Решта дверей окрім водійських, будуть закриті.

Який варіант більш зручний та підходящий, вирішує сам водій. Відповідно до цього можна змінювати налаштування роботи центрального замка.

Як активувати покрокове відмикання центрального замка авто Nissan?

Необхідно взяти пульт дистанційного керування центральним замком й одночасно натиснути та тримати дві кнопки — замикання та відмикання. Ці кнопки потрібно тримати натиснутими приблизно п’ять секунд, після чого автомобіль має подати сигнал у вигляді спалахів аварійки (показники поворотів). Це й буде означати, що режим роботи центрального замка змінений. Повернення до попередніх налаштувань відбувається аналогічно — натисканням й утримуванням двох кнопок.

Коригування температури «клімату» Nissan під власні вподобання

Навіщо це потрібно?

Це потрібно для точного налаштування температури повітря, що подається в салон. Адже з часом датчик температури повітря може дати певну похибку. І ось вже водію то жарко, то холодно, хоча показник бажаної температури «клімату» не змінювався декілька років.

То ж як корегувати роботу датчика температури «клімату» Nissan?

Для цього потрібно увійти у режим діагностики клімат-контролю, як це описано вище. Але далі не потрібно змінювати режими поворотом кільця температури, а потрібно встановити регулятор інтенсивності подачі повітря (позначення «вентилятор») у перше положення. У цьому випадку має засвітитись індикатор подачі повітря, а також індикатор режиму рекуперації повітря всередині салону. Після цього вже можна обертати кільце вибору температури «клімату». Відповідно буде змінюватись налаштування датчика температури: додається або віднімається 0,5-2 градуси. Температура корегується як у плюс, так і в мінус (тоді цифра на дисплеї буде з показником «-»).

Автопіднімання скла дверцят вгору на автомобілях Nissan

Навіщо це потрібно?

Для зручності. Адже за наявності AUTO-режиму водію не треба довго тримати палець на кнопці керування склопідіймачем. Достатньо одного легкого кліку — і скло повністю опускається або підіймається. Однак не завжди.

Трапляються випадки, коли автоматичний режим підіймання скла вгору не спрацьовує. Схоже, механізм просто губить точку верхнього підіймання скла. Зазвичай це відбувається після втручання в електричну систему автомобіля чи навіть після звичайної заміни акумулятора. Виходить дивно: автоматичний режим опускання скла спрацьовує, проте авторежим підіймання скла вже не працює. Однак цьому можна дуже легко й просто зарадити.

Як повернути авторежим підіймання скла водія на автомобілях Nissan?

Для цього потрібно один раз натиснути кнопку керування склопідіймачем донизу. Причому натиснути так, щоб спрацював авторежим, і скло опустилось повністю та самостійно. А після цього потрібно натиснути кнопку керування склопідіймача догори. Доведеться потримати, але ж тримайте до останнього — доки скло не підійметься повністю та не буде впиратись у рамку. Далі необхідно продовжувати тримати кнопку підіймання скла ще протягом приблизно п’яти секунд. Після цього кнопку можна відпустити та перевірити спрацювання автоматичного режиму шляхом одного циклу опускання/підіймання скла. Усе має відбуватись за одним кліком кнопки керування склопідіймача водія.

Подивитись рівень мастила на дисплеї панелі приладів авто Nissan

Навіщо це потрібно?

Мастило — дуже важливий елемент у моторі. Воно не тільки змащує та захищає деталі від зносу, а й забирає частину температури (тобто термічно розвантажує деталі) й впливає на процес очищення вузлів та агрегатів всередині двигуна. Сучасні автомобілі вміють перевіряти наявність мастила у двигуні та навіть контролювати його рівень. Однак зазвичай видають лише коротке повідомлення на кшталт «рівень мастила — ОК» і нічого більше. Але наскільки все «ОК»? Можливо, мастила вже на мінімумі щупа? Бажано бачити приблизний рівень мастила.

Активний тест-перевірка автомобілів Nissan Навіщо це потрібно? Так званий режим «активного тесту» дозволяє швидко перевірити багато зовнішніх елементів автомобіля: роботу склоочисників, підсвічування фар та ліхтарів, підігрів дзеркал тощо. Це може бути корисним, коли необхідно швидко пересвідчитись у справності автомобіля, але поруч немає помічника, який би натискав педаль гальм чи «блимав» дальнім світлом. Замість цього, фактично сам автомобіль виступає як помічник, поступово активуючі свої різні функції.

Як увімкнути «активний тест» на авто Nissan?

Для цього потрібно ввімкнути запалювання, далі вимкнути його і знову ввімкнути, а потім відчинити дверцята водія та швидко (з періодичністю раз в секунду) натиснути на контакт-«кінцевик» 10 разів.

Після чого автомобіль розпочне власний «активний тест»: вмикання фар на ближнє та дальнє світло, блимання вказівниками поворотів, вмикання ліхтарів, активація «двірників» для очистки скла, перевірка справності муфти кондиціонера (з-під капота буде чутно клацання від її спрацювання), контроль включення вентилятора радіаторів (також можна почути під капотом), та багато іншого. Причому всі елементи вмикаються по черзі між собою, тобто можна обходити автомобіль і перевіряти справність кожного вузла. Навіть більше: відбувається декілька таких циклів перевірки. То ж якщо ви щось проґавили, просто почекайте, поки автомобіль почне наступний цикл «активного тесту». Для виходу з цього режиму тестування достатньо лише вимкнути запалювання.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти