10 незвичайних машин, які будуть випущені у 2023 році

На тлі всесвітньої економічної кризи багато амбітних проектів, які ми мали побачити в 2023 році, а деякі взагалі в 2022 році, відкладено на невизначений термін. Але у випадку з автомобільною індустрією це найчастіше не вирок, тим більше якщо говорити про провідних виробників транспортних засобів. Автомобільні експерти підготували топ-10 незвичайних машин, які з’являться наступного року і вже можуть здивувати своїми особливостями, інформує “Твоя МАШИНА”

1. Honda Integra

Японський концерн Honda регулярно поповнює модельний ряд ексклюзивними новинками та серіями авто, які за короткий час стають бестселерами на ринку. Лінійка Honda Itegra, представлена в західних країнах як Acura Integra, відрізняється тим, що її остання генерація була показана ще далекого 2006 року. З того часу компанія не проводила зміну поколінь, а лише випускала рестайлінгові зразки з точковими покращеннями та зовнішніми доробками.

Нова Integra буде показана під брендом Honda на азіатському ринку вже наступного року, тоді як на території США її можна буде побачити під звичною маркою Acura, як і раніше.

Очікується, що новинка базується на спортивній Honda Civic Si, але має таку ж лінійку силових агрегатів і коробок передач, що і «звичайна» версія. У підкапотному просторі буде встановлений 1,5-літровий 4-циліндровий двигун з турбованим нагнітачем. Вже в базі можна буде побачити варіативну коробку передач, а в преміальній комплектації – 6-ступінчасту МКПП, оснащену диференціалом підвищеного тертя.

2. Alfa Romeo Tonale

Як і інші представники модельного ряду Alfa Romeo, новинка серії Tonale є еталоном особливого фірмового стилю. Комусь цей дизайн здається досить оригінальним, а комусь суперечливим. Але специфічні решітки радіатора і незвичайна конфігурація фар вигідно виділяють автомобіль на тлі інших кросоверів, схожих один на одного.

Презентація Alfa Romeo Tonale відбудеться на початку 2023 року. Повідомляється, що машина буде спроектована на тому ж “візку”, що і Jeep Compass, але це не привід робити висновок про плагіат, до якого вдаються багато автовиробників, особливо по моторній частині та обробці салону.

Alfa Romeo Tonale – це щось особливе та незвичайне. Очікується, що автомобіль отримає кілька типів силових агрегатів, а найменшим стане 1,3-літровий гібрид, що підключається, в той час як найбільший отримає 2 літри і не буде гібридом.

Зазначимо, що показ Alfa Romeo Tonale мав відбутися ще у 2021 році, але через ситуацію із глобальною кризою та дефіцитом напівпровідників на світовому ринку терміни презентації серйозно змістилися.

3. Maserati Grecale

Коли йдеться про Maserati, то першою асоціацією стає величезна гора грошей, яку потрібно викласти за покупку автомобіля цієї марки. Однак у випадку Maserati Grecale цей стереотип не працює, тому що компанія повідомляє, що майбутня новинка стане найдешевшою в модельному ряді компанії. Справа в тому, що вона заснована на базі Alfa Romeo Stelvio, що комплектується 2-літровим м’яким гібридом з турбованим нагнітачем і потужністю 330 к. с.

Ще у продаж надійде повністю електрифікована модифікація Maserati Grecale Folgore. На даний момент про неї мало що відомо, але вже є інформація про появу 400-вольтної батареї ємністю 105 кВт.год. Презентація авто відбудеться за рік після показу гібрида.

4. Maserati Grecale Folgore

Цей позашляховик істотно відрізняється від виконаних як під копірку корейських та японських кросоверів. Це потужний автомобіль на базі гібридного силового агрегату з подвійним турбонагнітачем об’ємом 4,4-літра та 650 к. с. потужності в “базі” або 750 к. с. у «підігрітій» модифікації.

Ну а ключовою «фішкою» очікуваної новинки від баварського виробника стане видатний дизайн із незграбними гранями. Зовні кросовер чимось нагадує ідею Tesla Cybertruck, але виглядає в рази елегантніше та престижніше.

5. Chevrolet Corvette C8 Z06

Chevrolet Corvette суттєво вплинув на становлення класу спортивних автомобілів після виходу першого покоління цієї моделі, представленої ще в 1953 році. І хоч незабаром ми побачимо вже 8-му генерацію Chevrolet Corvette C8 Z06, компанія не змінює своїх традицій і продовжує змінювати уявлення про швидкісні гоночні машини для повсякденного використання.

Показ автомобіля відбувся ще в 2020 року, але саме наприкінці 2022 – на початку 2023 року світ побачить «підігрітий» Corvette C8 Z06 з 5,5-літровим бензиновим двигуном потужністю 670 «конячок».

Характерною особливістю даної лінійки є те, що червона риса на тахометрі знаходиться на позначці 8600 обертів на хвилину. А це на 2000 об/хв вище, ніж ще одна потужна спортивна модель Chevrolet Stingray.

6. Ford Ranger

Як і у випадку зі згаданою вище Honda Integra, останнє покоління Ford Ranger було показано дуже давно – ще 2011 року. З того часу автомобіль практично не змінювався зовні та конструктивно. Тепер ми побачимо повністю перероблену версію, причому з погляду як інженерних рішень, так і дизайнерської складової.

Новинка надійде у продаж із 3-літровим турбованим дизельним агрегатом, а «заряджена» версія отримає 3-літровий агрегат із подвійним турбонаддувом потужністю 400 к. с. Зазначимо, що актуальна на даний момент модель видавала лише 207 к. с. потужності у топовій комплектації.

7. Hyundai IONIQ 6

Шосте покоління південнокорейського спорткара Hyundai IONIQ 6 буде показано наступного року. При цьому інформація про його зовнішній вигляд і технічні параметри поки що особливо не розголошується. Проте, за попередніми чутками та інсайдерськими зливами, модель отримає перероблений дизайн та ряд підкапотних покращень.

Очікується, що Hyundai IONIQ 6 стане покращеним варіантом моделі 5 у плані автономності акумулятора та продуктивності. Як повідомляють інсайдери, на борту новинки з’явиться 308-сильний електричний двигун, здатний забезпечити до 550 км. Ще автомобіль буде виділятися плавнішими лініями кузова, заснованими на концепції Hyundai Prophecy.

8. Toyota GR Corolla

Після успішного відродження легендарного спорткара Toyota Supra японські інженери вирішили порадувати світ високопродуктивним хетчбеком Corolla GR. Даний автомобіль спроектований на базі Toyota GR Yaris і отримає такий же 1,6-літровий силовий агрегат із турбованим нагнітачем, але з вищою потужністю.

Також у ньому з’явиться повнопривідна платформа та 6-ступінчаста механічна коробка передач (як безальтернативний варіант). Є припущення, що Toyota GR Corolla стане доступним спорткаром для цінителів дріфту.

9. JAC S6

JAC планує показати 5-місний кросовер S6. До речі, у Китаї кросовер вже доступний для продажу під модельною назвою Sehol QX.

Новий JAC S6 буде з 1,5-літровим 174-сильним бензиновим двигуном, тоді як китайський “зібрат” розвиває 184 к. с. потужності.

10. Chery Arrizo

Ще однією яскравою новинкою, яку ми побачимо у 2023 році, стане седан Chery Arrizo.

Це повнорозмірний седан D-класу, який зможе конкурувати з Hyundai Elantra та Toyota Camry. На місцевому китайському ринку автомобіль пропонується зі 197-сильним бензиновим агрегатом, таким самим як на кросовері Cherry Exeed TXL (197 к. с.). Ще в Китаї седан можна купити з 1,5-літровим 156-сильним двигуном.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти