В Україні помітили рідкісний пікап з пробігом 2,5 млн км

На українських дорогах можно зустріти дійсно рідкісні екземпляри автомобілів. Так нещодавно на вулицях столиці помітили автомобіль марки Wartburg в кузові пікап. Чули про цю автомобільну марку? Можливо і ні, адже виробництво цих автомобілів в НДР (Німецька Демократична Республіка – ред.) закінчилося понад 30 років тому.

На вулицях Києва побачили Wartburg 1.3, це одна з останніх моделей компанії, яку виготовляли з жовтня 1988 до квітня 1991 року. Автомобіль пропонувалли у трьох варіантах кузова: седан, універсал та пікап. Останній випускали під маркою Trans і саме він вважається дуже рідкісним, оскільки зі 152,7 тис. виготовлених Wartburg 1.3 пікапів випустили лише 920 штук.

Wartburg 1.3 має чотиритактний, чотирициліндровий агрегат з робочим об’ємом 1274 см куб. (Ліцензія Volkswagen). Спочатку він мав потужність 58 к.с., а з липня 1990 року потужність підняли до 64 к.с.

Що ж до пікапа який помітили в столиці, то у авто вже неоригінальна вантажна платформа. За словами власника, автомобіль був після серйозної ДТП і довгий час стояв на дачі. Хазяїн його реанімував, зробивши своїми руками стильний кастом-пікап. Машина на сьогоднішній день має пробіг близько 2,5 млн. км.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти