Верховна Рада прийняла закон про обмеження експлуатації дизельного транспорту

Верховна Рада України прийняла законопроєкт №8172, який сприятиме розвитку в країні екологічно чистого громадського транспорту, зокрема використанню електробусів, та створенню відповідної зарядної інфраструктури. Також новий законопроєкт обмежує закупівлю та експлуатацію дизельних та бензинових автобусів у громадському транспорті з 2036 року.

Згідно прийнятого законопроєкту в містах України з 2036 року на міських маршрутах будуть дозволені лише електробуси, в тому числі на водневих паливних елементах, або транспортні засоби, що працюють на газі. Укравтопром прогнозує, що до 2030 року близько 25% всього громадського транспорту у великих містах України становитимуть електричні або газові автобуси, а до 2033 року їхня частка має подвоїтися.

Також новий закон спрощує земельні вимоги для розміщення електрозарядних станцій, надаючи пільги та відсутність плати за потужність до кінця 2024 року для тих, хто підключається до мереж “Укренерго”. Крім того, зарядні станції можуть бути встановлені для ОСББ в межах наявної потужності.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти