Безкоштовне розмитнення автомобілів в 2023 році: хто може скористатися

Мова про пільгове розмитнення автомобілів для учасників бойових дій (УБД). Зараз в Україні існують деякі житлові пільги для УБД та їх сімей, а от пільг на розмитнення автомобілів немає, але про це говорять і подають до Верховної Ради законопроєкти.

Більш детально про це розповів адвокат Мар’ян Сащук.

Він зазначив, що в даний час до Верховної Ради подали три законопроєкти (№7498, №7499 та №7499, 1), якими передбачено пільгове оподаткування (нульове розмитнення) для ввезення автомобілів учасниками бойових дій.

Деякі з законопроєктів були подані ще влітку 2022 року і навряд чи незабаром будуть прийняті. Але теоретично це може статися до кінця 2023 року.

В разі прийняття законопроєкту про пільгове розмитнення автомобілів, ним зможуть скористатися особи, які брали безпосередню участь у бойових діях зі здійсненням заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ з початку дії військового стану, тобто лютого 2022 року, до закінчення військового стану та протягом одного року після його припинення або скасування.

Крім цього, пільгове розмитнення буде стосуватися власників автомобілів, які були знищені внаслідок бойових дій, терактів, диверсій, викликаних військовою агресією Росії.

Джерело life.fakty.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти