У мережі показали один із перших автомобілів в Україні: його придбали 125 років тому

У мережі з’явилися раритетні світлини Daimler Phoenix 8HP. Старовинний автомобіль був сфотографований в 1898 році під Києвом і це одна з перших машин, що з’явилися на території України. Про це розповідає Auto-Consulting.

Автомобіль Daimler Phoenix 8HP належав барону Миколі фон Мекку, який був керуючим залізничною компанією. Світлина автомобіля була зроблена у його маєтку у селі Копилів під Києвом (зараз це Бучанський район). Родинний особняк зберігся донині, хоча його стан залишає бажати кращого.

Донька барона Галина у своїй автобіографії писала, що автомобіль Daimler Phoenix 8HP був одним із перших автомобілів у країні. Спершу обслуговуючий персонал барона не міг розібратися з принципом роботи машини, а під час поїздки до Києва гучний звук двигуна екіпажу, що сам рухається, лякав коней на дорозі.

З часом барон фон Мекк став затятим автолюбителем. Він кілька разів змінював машини і записався до членів Київського клубу автомобілістів.

Варто зазначити, що перший автомобіль на території України з’явився у 1896 році — його придбали для Київського округу шляхів та сполучення. В 1897 році до Києва привезли ще один автомобіль. Але фото цих автомобілів не дійшли до наших днів, тому світлина Daimler Phoenix 8HP є найстарішою фотографією авто, що збереглася в Україні.

Модель Daimler Phoenix випускали з 1897 по 1902 роки, і це була перша передньомоторна модель бренду. Особливістю автотомобіля став розроблений Вільгельмом Майбахом трубчастий радіатор, що істотно поліпшив охолодження двигуна.

Саме ця машина оснащена 2,1-літровою четвіркою на 8 к. с. Модель пропонували з двигунами потужністю від 6 до 23 к. с.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти