В українців можуть забирати автомобілі для потреб армії: як і в кого

В Україні під час дії воєнного стану особистий транспорт можуть вилучати представники влади, це підтверджує закон «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Власнику транспортного засобу при цьому мають пред’явити акт, а протягом 5 років після закінчення війни власник авто має право на компенсацію вартості свого майна з бюджету.

Адвокат Віталій Жадобін зазначив, що під час конфіскації автомобіля на потреби армії, громадянам мають надати акт. У документі має бути наступна інформація:

– інформація про власника майна;

– опис майна;

– вартість майна.

Даний акт має підписати власник майна, а також там має бути печатка та підпис представника військового командування, який ухвалив таке рішення. Важливо зазначити, що за законом громадянам гарантують компенсацію вартості майна.

Компенсація майна буває двох видів:

1. Попередня. При такому виді конфіскації в акті вказується вартість виплачених коштів. Компенсують 100% вартості. Це роблять у тому випадку, якщо на потреби армії потрібен транспортний засіб, який є в українця і який неможливо оперативно придбати та доставити військовим. Це може стосуватися як транспортного засобу, так й іншого майна.

2. Оплата після закінчення війни. У такому разі українець може після закінчення військового стану написати заяву до органів влади та отримати вартість відчуженого майна протягом 5 років.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти