Водіям назвали 14 способів економії бензину під час їзди

Водіям розповіли, як їздити на авто, щоб використовувати бензин економічніше. Поради автомобільних експертів опублікувало видання “Апостроф”.

Топ-14 способів заощадити бензин

1. Не треба різко тиснути на педаль газу. Кожного разу, коли ви так робите, витрата палива збільшується у десятки разів.

2. Варто стежити за обертами. Вони не повинні перевищувати 2 тис. об/хв. Тому вчасно перемикайте передачі.

3. Контролюйте тиск в шинах. В ситуації, коли тиск у всіх чотирьох шинах знизиться бодай на 0,1 атм, то витрата пального зросте на 2-3%.

4. Не вмикайте одночасно багато приладів. Так, при увімкненому кондиціонері витрата зростає на 15%, при обігріві заднього скла на 5%.

5. По можливості не їздіть у дощову погоду. Їзда в сильний дощ збільшить витрату пального на 15%.

6. Без необхідності не відчиняйте вікна, оскільки це створює завихрення повітря, опір руху автомобіля збільшується, як і витрата палива.

7. Необхідно об’їжджати вибоїни, навіть дрібні. Експерти пояснюють, що при їзді по них, нога на педалі газу трясеться. Для двигуна це дуже погано.

8. Знайдіть вдалий для автомобіля бензин. Для цього треба перепробувати всі сорти бензину, які є допустимі для вашого двигуна. Проте дешевий бензин не завжди дозволить вам заощадити гроші.

9.Треба розвантажити машину, викинувши зайве з багажника, зніміть багажник з даху – це допоможе зменшити витрату на 10-15%.

10. Регулярно відвідуйте автосервіс. Стежте за тим, щоб ваш автомобіль завжди був у хорошому стані. Будь-яка несправність може збільшити витрату пального навіть у два рази.

11. Не потрапляйте в затори, якщо це можливо. За можливості уникайте дороги, де часто бувають затори. Краще ваша поїздка буде без постійних зупинок і довшою, але витрата палива буде меншою.

12. Змініть стиль водіння. Краще дотримуватися правил: “розумний” вибір швидкості, плавні розгони та гальмування.

13. На трасі використовуйте крейсерську швидкість – це швидкість, за якої витрата палива мінімальна. Найчастіше вона досягається на останній передачі при частоті оборотів 2-2,5 тис. об/хв.

14. Не встановлюйте колеса більшого радіусу. Багато хто ставить на свої машини такі колеса, наприклад, R16 замість R14. Хоч так машина виглядає “крутіше”, проте обійдеться дорожче.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти