Toyota Yaris отримав двигун потужністю 740 кінських сил

Toyota GR Yaris була оснащена трициліндровим двигуном потужністю 740 кінських сил, що майже втричі перевищує стандартний 1,6-літровий двигун.

Зі своїми 257 кінськими силами Toyota GR Yaris є справжньою кишеньковою ракетою. У Японії вона трохи потужніша, оскільки її 1,6-літровий турбований двигун видає 268 к.с. Той самий агрегат G16E-GTS встановлений і в GR Corolla, де він дає 300 к.с. В намаганні витягнути неймовірну потужність з маленького трициліндрового двигуна компанія Powertune Australia серйозно переробила його.

Трициліндровий двигун забезпечує потужність в 740,9 кінських сил при 8117 об/хв. Він видає вражаючі 462 к.с. на літр, зберігаючи оригінальний колінчастий вал та поршні. На двигун встановлено турбокомпресор Garrett G30-770, посилену головку блоку циліндрів, вихлопну систему Akrapovic, новий проміжний охолоджувач і спеціалізований турбовипускний колектор. Для забезпечення взаємодії всіх компонентів використовується нова комп’ютерна система управління двигуном (ECU) Motec.

У той же час, як стандартна GR Yaris передає потужність на повний привід через шестиступінчасту механічну коробку передач, ця модифікована версія має секвентальну коробку передач X-Shift. Слід зазначити, що Toyota деякий час тестувала восьмиступінчасту автоматичну коробку передач з гідротрансформатором на прототипі, але поки не вводила її в серійне виробництво.

Цей маленький “диявол” під прізвиськом “Гризун” вже успішно пройшов більше 30 динамометричних тестів без жодних проблем. Компанія Powertune Australia провела більше року досліджень трициліндрового двигуна, тому можна з впевненістю сказати, що вони знають майже все про G16E-GTS. Мати таку велику потужність в крихітному автомобілі з повним приводом, який важить всього 1280 кілограмів в стандартній конфігурації, звучить дуже захоплююче.

Якщо вас цікавить, кому належить цей автомобіль, то модифікований Toyota GR Yaris належить Пітеру Фрідману, засновнику Røde Microphones.

Джерело motor1.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти